COVID-19 în județul Mehedinți: Sancțiuni aplicate în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor legale

0

În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 300 de persoane și peste 45 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, dintre care 101 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 9.000 lei.

De asemenea, au fost verificate peste 20 de mijloace de transport în comun. Totodată, polițiștii mehedințeni au luat legătura cu 4 operatori economici unde urmau să se desfășoare două nunți, un majorat și un botez.

Evenimentele erau organizate, două pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, și două în orașul Strehaia, iar în urma discuțiilor purtate, organizatorii au respectat noile prevederi legislative, acestea fiind anulate.

Pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară, polițiștii mehedințeni vor acționa atât în în uniformă, cât și în civil. Polițiștii reamintesc tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție și să nu se expună la riscuri.

Acțiunile de acest gen vor continua zilnic, scopul acestor fiind sănătatea și siguranța cetățenilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here