Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii CODE Kids FEST 2020 la Râmnicu Vâlcea

0

Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea CODE Kids FEST 2020 – Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii, în data de 28 Octombrie 2020, orele 16:00-17:30, în format online.

2020 este anul provocărilor, iar situațiile întâlnite ne-au demonstrat că activitățile pe care le derulăm la bibliotecă, și nu numai, depind într-o proporție uriașă de tehnologia avansată. Acest lucru nu ne-a oprit, ci ne-a dat curajul să trecem peste obstacole, să ne adaptăm și să continuăm să #rescriemviitorulcopiilor.

Pentru a încuraja iubitorii de tehnologie și experimente ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), pentru a crește gradul de educație și pentru a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic, Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea împreună cu Fundația Progress au pregătit un nou format de eveniment: CODE Kids FEST 2020 – Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii.

Proiecte din sfera științei și a tehnologiei, create de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, vor putea fi văzute la standurile virtuale din zona EXPO a târgului. Târgul Județean de Știință și Tehnologie reunește copii și bibliotecari din județul Vâlcea, unde se desfășoară, din anul 2017, proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”.

Cu emoții, dar și curaj copiii din cluburile funcționale în cadrul bibliotecilor publice din Râmnicu Vâlcea, Pietrari, Frâncești, Tetoiu sunt gata să le arate invitaților și membrilor juriului proiectele digitale la care au lucrat (Controlul unui led, Robotul sanitar, Radar de monitorizare a mișcării etc.) Micii coderi sunt încrezători că aceștia sunt doar primii pași în programarea viitorului. De asemenea, vizitatorii CODE Kids FEST 2020 – Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii vor avea prilejul să vadă și proiecte realizate de elevi care activează în cluburile de robotică funcționale în cadrul colegiilor Matei Basarab, Mircea cel Bătrân, Alexandru Lahovari.

Este cea de-a IV-a ediție a Târgului de Știință, un eveniment tematic organizat de Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea în cadrul proiectului “Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice” care, anul acesta, se va desfășura în spațiul virtual. Ca de fiecare dată, avem prilejul să facem cunoscute publicului proiecte inovative de robotică, programare și tehnologie, realizate în bibliotecile publice care, în prezent, au devenit, în mod cert, adevărate centre de învățare pe tot parcursul vieții și de inovare socială, cu un rol important în învățarea tehnologiei și utilizarea Internetului într-un mod practic.” – Remus Grigorescu, manager Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea

Târgurile de Știință și Tehnologie CODE Kids FEST 2020 încununează munca de doi ani a copiilor din cadrul proiectului CODE Kids. Au muncit mult, au petrecut peste 200 de ore în care au scris linii de cod, în care au lucrat la proiectele pe care le prezintă la acest târg. Merită să vedem în ce proiecte și-au investit creativitatea și cunoștințele tehnice, să le sărbătorim evoluția și să-i sprijinim în continuare în procesul de învățare.”  – Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids

Deschiderea oficială a evenimentului va fi transmisă live pe: https://www.facebook.com/Biblioteca-Jude%C8%9Bean%C4%83-Antim-Ivireanul-V%C3%A2lcea-189156717819825

CODE Kids FEST Vâlcea 2020 – Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii este organizat cu sprijinul Fundației Progress, Code Kids România şi Simplon România.

Parteneri locali: Colegiul Național “Alexandru Lahovari”, Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național “Matei Basarab”

https://www.facebook.com/Biblioteca-Jude%C8%9Bean%C4%83-Antim-Ivireanul-V%C3%A2lcea-189156717819825

Despre Fundația Progress

Fundația Progress este un ONG înființat în anul 1996, care pilotează inițiative locale în domeniul educației, (e-) incluziunii și dezvoltării comunitare. Folosim bibliotecile publice ca hub-uri de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială. Contribuim la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a indivizilor și grupurilor vulnerabile și ajutăm oamenii să fie mai puternici prin educație, tehnologie și cercetare.

Despre CODE Kids

Proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Proiectul CODE Kids se desfășoară în prezent în bibliotecile publice din 19 județe ale României și din localități rurale din Republica Moldova.

Despre Simplon România

Simplon România creează programe educaționale împreună cu partenerii săi: companii, asociații, fundații și instituții publice care susțin dezvoltarea competențelor digitale și tehnice, cu scopul de a pregăti toate categoriile de vârstă, din cele mai diverse medii sociale pentru viitor și transformarea digitală a României. Simplon România oferă training-uri pentru persoane din categorii dezavantajate, servicii de transformare digitală, evenimente și activități pentru companii care cred în responsabilitatea socială.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here