Misiuni ale jandarmilor mehedințeni în perioada 16 -22 noiembrie 2020

0

Jandarmii mehedințeni continuă misiunile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în zona de competență și responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

Astfel, misiunile jandarmilor pentru protejarea populatiei împotriva infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 au continuat în perioada 16-22 noiembrie 2020,  cu verificări efectuate, în cooperare cu structurile cu atribuții în domeniu,  în piețe, gări, autogări, precum și în alte zone aglomerate. În perioada de referință au fost aplicate 74 sancțiuni contravenționale(40 avertismente și 34 amenzi) în valoare  de 21.700 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020(60 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măstii de protecție și 14 sancțiuni pentru deplasarea în afara locuinței fără a avea declarație pe propria răspundere).

De asemenea, au  continuat misiunile pentru asigurarea ordinii publice și a respectării măsurilor impuse de carantina zonală. Pentru aceasta, au fost mobilizate  efective de jandarmi, polițisti, polițisti de frontieră cu misiunea de a realiza filtre la intrarea și iesirea din zona de carantină, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, jandarmii vă reamintesc faptul că este important să purtați masca de protecție, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate de autorități.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here