CRAIOVA: Comerţul din domeniul comercializării cărnii și a produselor din carne, a fost luat la puricat de oamenii legii

0

Politiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu inspectori din cadrul DSVSA Dolj au organizat şi desfăşurat în Municipiul Craiova o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul “comercializării cărnii și a produselor din carne”.

La această activitate au participat 15 poliţişti care au verificat 16 societăţi comerciale, 9 persoane fizice şi 5 mijloace de transport.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Lg. 12/1990 R, HG 984/2005 şi OUG 28/1999, în valoare totală de 69.500 lei.

Valoarea mărfurilor confiscate este de 2.440 lei , reprezentând contravaloarea a 278 kg carne.

Cu ocazia controlului efectuat în Piața Agroalimentară Craioviţa Nouă din Municipiul Craiova, s-a constatat că reprezentanţii unui agent economic ofereau spre vânzare cantitatea de 75 kg carne porc pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea cantității de 75 kg carne porc, în valoare de 900 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here