Dolj: Comportament responsabil la Calafat – portofel pierdut, cu documente și bani, restituit proprietarului

0

Comportamentul responsabil, mai ales în această perioadă fără precedent pe care o traversăm, are o importantă deosebită, atât în ceea ce priveste respectarea prevederilor legale cât și a măsurilor impuse pentru prevenirea raspândirii virusului COVID 19.

Polițiștii se afla permanent la datorie pentru a se asigura că cetățenii înteleg necesitatea respectării tuturor măsurilor impuse și uneori primesc şi răsplata prezenței active în randul acestora.

Astfel, tot la Calafat, în localitatea doljeană unde cetățenii au demonstrat că faptele bune sunt o normalitate și tinerii se înscriu pe lista responsabilității și a spiritului civic. 

De această dată, în cursul zilei de marți, 24 noiembrie 2020, o tânără de 19 ani, din satul Smârdan, comuna Ciupercenii Noi s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Calafat pentru a preda un portofel găsit pe o stradă din localitate. În portofel se aflau un card bancar cu codul PIN scris pe el, carduri de sănătate,  documente de identitate și o sumă de bani.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că portofelul apaţine unei femei de 62 de ani, din Calafat care a declarat că l-a pierdut în împrejurări necunoscute.

Astfel, postofelul a ajuns în posesia proprietarului care a aplaudat gestul tinerei, aceasta s-a bucurat de apreciere și din partea polițiștilor, iar polițiștii au înteles că eforturile depuse nu sunt în zadar. Când o faptă bună crează un precedent, înseamnă ca s-a înțeles mesajul transmis.

Polițuștii recomandă cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte asemenea date de autentificare.

Totodată, amintim că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here