Olt: Casă afectată de un incendiu izbucnit în Crâmpoia – VIDEO

0
imagine - ARHIVĂ

Luni, 30 noiembrie 2020, la ora 05.30, pompierii Detașamentului Slatina au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la o casă din comuna Crâmpoia

Pompierii Detașamentului Slatina au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD. La fața locului a intervenit și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Crâmpoia.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifestă la acoperișul casei și la bunurile dintr-o cameră de locuit, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilități de propagare la întreaga locuință.

Localizarea rapidă a incendiului a redus semnificativ pagubele, fiind salvate șase camere de locuit, două băi, o bucătărie și bunurile din acestea, dar și 50 de metri pătrați din acoperișul casei. Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate.

În urma incendiului au ars bunurile dintr-o cameră de locuit și aproximativ 150 de metri pătrați de acoperiș. Cauză probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

***

Majoritatea incendiilor din această perioadă se produc din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător.

Pompierii vă reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

  • coşurile de fum se vor curăţa periodic, în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, verifica și repară, dacă este cazul;
  • în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se va aplica un strat de văr, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here