Angajații din CRAIOVA se pot înscrie la cursuri GRATUITE în domeniul reparațiilor auto

0

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) invită persoanele care lucrează în sectorul auto din CRAIOVA, să participe la cursuri de formare profesională gratuite și certificate ANC, organizate prin intermediul proiectului AUTO PERFORM.

Proiectul AUTO PERFORM pune la dispoziția angajaților din sectorul auto, următoarele 3 tipuri de cursuri:

  • Curs inițiere „Diagnoză auto”, prin care participanții vor dobândi cunoștințe și competențe specifice domeniului mecanicii auto: diagnosticarea și repararea motoarelor cu ardere internă, diagnosticarea și repararea componentelor automobilului, sistemele de diagnoză, modul de funcționare al acestora și tehnici de diagnosticare utilizate etc.
  • Curs inițiere „Vopsirea automobilului”, prin care participanții vor dobândi cunoștințe și competențe specifice pentru realizarea protecției anticorosive și terosonice a caroseriei și estetica automobilului.
  • Curs inițiere „Repararea caroseriei”, prin care participanții vor dobândi cunoștințe și competențe specifice pentru repararea caroseriei auto și a părților componente. Aceștia vor putea oferi soluții optime din punct de vedere tehnic, calitativ, economic și al siguranței autovehiculului în circulație.

Înscrierea și participarea la cursuri sunt complet GRATUITE, iar diplomele obținute în urma absolvirii cursurilor și examenului sunt certificate ANC (Asociația Națională pentru Calificări).

În plus, cursanții vor beneficia de masă gratuită, iar costurile cu transportul vor fi decontate. Totodată, aceștia vor avea acces la suporturi de curs și alte materiale auxiliare de învățare. Cursurile vor avea o durată minimă de 60 de ore și vor avea atât o secțiune teoretică, cât și una practică.

Toate cursurile și evaluările vor fi realizate de experți calificați în domeniul vizat.

Cursurile gratuite în domeniul reparațiilor auto organizate în cadrul proiectului Auto Perform vor ajuta angajații să își completeze și actualizeze cunoștințele și competențele din domeniu, să reducă riscurile de accidentare la locul de muncă și să se dezvolte profesional. În același timp, și angajatorii care își înscriu angajații la cursuri vor avea beneficii în urma acestora, având un personal mai bine pregătit, mai eficient în muncă și mai motivat.

Pentru a vă putea înscrie la cursurile gratuite în domeniul reparațiilor auto, trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

  • Să fiți angajat în firme ce își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și in domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI (în special domeniile auto și componente);
  • Locul de muncă ocupat să fie în una din cele 3 regiuni de dezvoltare în care se implementează activitățile proiectului (Sud-Vest, Vest sau Nord-Vest);
  • Să fiți absolvent al învățământului obligatoriu;
  • Să nu fiți manager, antreprenor ce își gestionează propria afacere sau angajat din departamentul de resurse umane.

Participanții la cursuri pot avea reședința în orice județ din cele 3 regiuni de implementare a proiectului, însă organizatorul proiectului previzionează că județul Dolj va fi unul foarte important pentru proiect. În județ își desfășoară activitatea importanți producători de autovehicule sau componente, iar industria auto (inclusiv sectorul de întreținere și reparații auto) este un sector important pentru județ deoarece concentrează multe locuri de muncă. Astfel, se evidențiază necesitatea cursurilor de formare profesională pentru angajații din sectorul auto în acest județ.

Înscrierea la cursurile de formare profesională gratuite Auto Perform este încă deschisă. Având în vedere contextul Coronavirus din România și din județ, cursurile vor demara când situația epidemiologică va permite acest lucru și vor fi desfășurate cu respectarea tuturor măsurilor de sănătate publică în vigoare.

Pentru a vă înscrie la cursurile de formare profesională realizate în cadrul proiectului Auto Perform, puteți completa formularul din partea dreaptă a paginii următoare:

https://www.inscriere-auto-perform.ro/

După completarea formularului, datele dumneavoastră de contact vor fi salvate, urmând ca experții din cadrul proiectului să vă contacteze în cel mai scurt timp pentru a verifica dacă îndepliniți condițiile de eligibilitate ale proiectului și pentru demararea procesului de înscriere în proiect.

Pentru întrebări sau detalii puteți contacta experții din echipa proiectului în mod direct prin utilizarea paginii de Facebook a proiectului Auto Perform: fb.me/autoperform.ptir

Pentru mai multe detalii despre proiect accesați pagina: http://www.ptir.ro/proiecte/proiecte-in-implementare/auto-perform-performanta-pentru-angajatii-din-sectorul-auto/

Vă mulțumim și vă așteptam!

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here