Dolj: Prinși la furat de lemne în pădurea Bârza din Valea Stanciului

0
Dolj: Prinși la furat de lemne în pădurea Bârza din Valea Stanciului
imagine - ARHIVĂ

Joi, 14 ianuarie 2021, poliţişti din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Segarcea, aflându-se în serviciul de patrulare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în pădurea Bârza aflată pe raza comunei Valea Stanciului se aude zgomot specific unei drujbe, fapt pentru care au verificat pădurea împreună cu un reprezentant silvic, căruia i-a fost solicitat sprijinul.

Cu ocazia verificărilor efectuate a fost depistat în punctul UA 19, o căruță încărcată cu material lemnos în care se aflau 2 persoane.

La vederea organelor de poliție, o persoană care avea în mână o drujbă a fugit către partea vestică a pădurii, fiind identificată ulterior în persoana unui tânăr de 22 de ani, din comuna Valea Stanciului.

Cealaltă persoană s-a deplasat cu atelajul hipo către partea sudică a pădurii, fiind însă prins și imobilizat de poliţişti. Astfel, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză este un tânăr, tot de 22 ani, din aceeaşi localitate.

Cantitatea de material lemnos, în valoare de aproximativ 700 de lei a fost predată pădurarului.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizarea acestora dosarul să fie înaintat unităţii de parchet competente cu propunerile corespunzătoare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here