În atenția profesorilor: webinare gratuite despre noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională

0
Fundatia Dan Voiculescu in atentia profesorilor webinare gratuite despre noile modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vine în întâmpinarea profesorilor care doresc să se specializeze în noua formă de Evaluare Națională, concepută după programa școlară în vigoare, care urmărește și competențele evaluate la testările PISA, prin organizarea unor webinare, susținute de experți în predarea și evaluarea axată pe competențe. Acestea vor avea loc în perioada 8-26 februarie, pe platforma Webdidactica.

Înscrierile au loc în perioada 20 ianuarie – 4 februarie 2021 și se realizează prin completarea unui formular pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro

Cele două mari teme abordate în cadrul webinarelor sunt concepute pentru a oferi suport în înțelegerea și aprofundarea noilor modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021.

Una dintre temele abordate în cadrul acestor webinare este predarea centrată pe competențe, conform evaluărilor de tip PISA, iar cea de-a doua temă este axată pe structura și viziunea asupra noilor subiecte de Evaluare Națională.

”În contextul noilor schimbări privind subiectele de la Evaluarea Națională și urmărind interesul direct al elevilor, ne-am propus să oferim un suport profesorilor, în mod special celor de matematică și limba română, care sunt materii de examen. Vom organiza aceste webinare, care își propun să aducă o înțelegere în abordarea didactică, pentru a ajuta elevii să se familializeze cu subiectele și să excludă teama de nou”, a declarat Trisi Cristea, Director General Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului BucureștiCentrul de Carte Străină Fischer International și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație din Republica Moldova, în cadrul campaniei “Liga Profesorilor Excepționali”.

Toate webinarele din cadrul campaniei “Liga Profesorilor Excepționali” sunt GRATUITE!

Cadrele didactice înscrise în program vor primi un certificat de participare.

Comunicarea tuturor informațiilor cu privire la aceste webinare se va realiza și prin intermediul paginii de facebook WebDidactica. Aici vor fi comunicate toate informațiile relevante pentru acest proiect, precum: link-urile către webinare, informații despre certificate și răspunsuri în timp real la întrebările participanților.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here