„CARMEN” de Bizet la Filarmonica OLTENIA Craiova

0
CARMEN de Bizet la Filarmonica Oltenia Craiova

Dirijor: MARIUS HRISTESCU

Solist – vioară: OCTAVIAN GORUN

În program:

  • Georges Bizet: „Arleziana” (suitele I și II)
  • Camille Saint-Saëns: Dans macabru pentru vioară și orchestră
  • Georges Bizet: „Carmen” (suitele I și II)                  

Vineri, 26 februarie 2021, de la ora 19.00, la Filarmonica „Oltenia” Craiova are loc un concert simfonic cu muzică romantică franceză, sub bagheta maestrului MARIUS HRISTESCU, dirijor al Filarmonicii “Oltenia” Craiova. Seara se va deschide cu “Arleziana” de Bizet şi va continua cu “Dans macabru” de Saint-Saëns, în interpretarea solistică a violonistului OCTAVIAN GORUN, concertmaestru al simfonicului craiovean. Finalul concertului este rezervat suitelor I şi II din celebra operă “CARMEN” de Bizet.

Marius Hristescu

Invitat frecvent al filarmonicilor și operelor din ţară, dirijorul Marius Hristescu a susţinut concerte și spectacole alături de interpreţi precum: Ion Ivan-Roncea, Bogdan Ştefănescu, Cosmin Marcovici, Sorin Drăniceanu, Yuri Tsiple, Alexandra Coman, Felicia Filip, Daniela Vlădescu, Vlad Stănculeasa, Bogdan Zvorişteanu, Liviu Prunaru, Mirabela Dina, Hector Prieto-Sanchez, Ioana Lupaşcu, Maria Solozobova, Cristian Florea.

În urma reputaţiei de compozitor şi orchestrator dobândite, artişti valoroşi ai momentului din industria muzicală românească și internațională i-au solicitat colaborarea: Felicia Filip, Nicu Covaci (Phoenix), Loredana Groza,  Florin Piersic, Radu Fornea (K1), Ştefan Bănică jr., Linda, Paula Seling, trupa britanică Smokie. De un real succes s-au bucurat şi cele două proiecte simfonice realizate alături de baritonul Daniel Prunaru (pe scena Operelor din Craiova şi Cluj-Napoca), materializate în realizarea a două CD-uri. În anul 2016, a realizat împreună cu trupa Concertino Accordion Band din Chișinău, adaptarea și reorchestrarea celebrei opere „Carmen” de Bizet, asigurând totodată și conducerea muzicală a spectacolului inspirat de aceasta, „Carmen – Rock Version”.

Octavian Gorun
Octavian Gorun

Octavian Gorun s-a născut la Craiova, în anul 1973. A fost inițiat în domeniul muzicii de către tatăl său, violoncelistul Valeriu Gorun, urmând ulterior cursurile de vioară ale Liceului de Artă craiovean sub îndrumarea prof. Cornel Berbec. Va absolvi Academia de Muzică din București – secția de interpretare muzicală, vioară, beneficiind de-a lungul timpului de îndrumarea unor reputați pedagogi precum Șerban Lupu, Octavian Rațiu sau Gabriel Croitoru. Pentru o perioadă de un an, (2000-2001), a fost bursier și membru al cvartetului și al Orchestrei din cadrul Fundației „S. Celibidache” din București.

A fost membru al Orchestrei „Philarmonia”, Orchestrei de Cameră Radio, al Ansamblului de Muzică veche „Continuo”, al orchestrei Operei Române Craiova și din 1997, membru al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, unde a ocupat diverse poziții (șef partidă vioara I, apoi solist instrumentist în cadrul partidei de vioara I și din 2018 concertmaestru). Pentru o perioadă de 2 ani, (2008-2010), a fost violonist și concertmaestru asociat al Orchestrei „I solisti di Napoli” –Italia.

Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane şi respectarea măsurilor de siguranţă medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieşire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie, distanţa fizică de minimum 2 metri între spectatori.

  • Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)
  • Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16
  • Telefon: 0251.414.698
  • Program: luni-vineri; orele 10:00-18:00

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here