Craiova: Pistol indisponibilizat de polițiștii rutieri, în urma unui control în trafic

0
Craiova pistol indisponibilizat de politistii rutieri in urma unui control in trafic

În noaptea de 4 spre 5 martie 2021, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au identificat un autoturism care se deplasa pe Calea București cu viteza de 120 km/h.

Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului, însă conducătorul acestuia a refuzat să se supună, fapt pentru care polițiștii au pornit în urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase până pe DN65 VOS, unde s-a reușit oprirea în trafic.

Astfel, la volanul autoturismului, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din Craiova, care a fost imobilizat și condus la sediul poliției pentru audieri.

De asemenea, în urma controlului efectuat autoturismului, polițiștii au găsit un pistol prevăzut cu încărcător și 3 cartușe, din primele verificări stabilindu-se că acesta ar fi din categoria armelor neletale, supuse autorizării.

La fața locului s-au prezentat și polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj, pistolul și muniția aferentă acestuia fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Cercetările în acest caz se vor desfăşura sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet cu propunerile corespunzătoare.

De asemenea, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional de polițiști pentru abaterile constatate de aceștia.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here