Gorj: Centru complet de recuperare post-Covid la Spitalul de Pneumoftiziologie din Runcu

0
Fundatia Mereu Aproape investeste in primul Centru complet de recuperare post Covid la Runcu
Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu"

Fundația Mereu Aproape continuă să sprijine sistemul medical din România printr-un nou proiect major în domeniul sănătății prin care investește în primul Centru complet de recuperare post-Covid la Runcu, în județul Gorj. Proiectul este dezvoltat în contextul în care pandemia Covid-19 continuă, iar mulți dintre pacienți se confruntă cu diferite sechele manifestate chiar și la intervale de timp mari post infecție.

Centrul se află în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, județul Gorj, județ în care a fost înregistrat primul caz de infectare cu noul coronavirus din România. Valoarea proiectului se ridică la aproape 200.000 de euro.

Situat la 780 de metri altitudine, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” este specializat în tratarea bolilor pulmonare, este spital suport Covid-19 cu o secție de recuperare cu 39 de paturi și este singurul din România cu salină terapeutică de suprafață.

La Runcu, Fundația Mereu Aproape modernizează Compartimentul de Recuperare Medicală Respiratorie și Kinetoterapie cu aparatură medicală performantă pentru a oferi pacienților un proces de recuperare complex, care va îmbina componentele medicală, emoțională și recreativă. Aceștia vor beneficia de programe de recuperare medicală fizică și respiratorie în interior dar și în aer liber, de programe de recuperare psihologică, de haloterapie în salina găzduită de spital, precum și de programe de kinetoterapie outdoor și recreere desfășurate în Grădina Terapeutică ce urmează să fie amenajată în următoarele săptămâni.

În tratarea pacienților se va implica o echipă medicală multidisciplinară, alcătuită din medicul de reabilitare medicală, medicul pneumolog, fiziokinetoterapeutul, asistenții medicali și un psihoterapeut. Medicii vor putea lucra cu aparatură medicală pentru recuperare respiratorie, neuromusculară, antrenare respiratorie, fizioterapie și cu echipamente de kinetoterapie de uz medical. Toate acestea îi vor ajuta pe pacienții care luptă cu efectele post infecție ale bolii, fie că sunt probleme respiratorii, dureri musculare, dureri articulare, astenie fizică sau depresie.

Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape
Alessandra Stoicescu

Prin acest nou proiect, noi, la Fundația Mereu Aproape, ne întoarcem ca întotdeauna către nevoile omului, către pacient. Crezul nostru este că, atunci când ai bine în suflet și îl găsești în interior, dai bine mai departe, fie că e vorba de investițiile pe care le facem în sănătate, fie că e vorba despre răspunsuri și soluții pentru nevoile oamenilor. În ultimii doi ani, ne-am concentrat şi mai mult pe zona medicală și am făcut investiţii în sănătate, în spitalele care există şi care primesc mii de pacienţi peste tot în ţară, de aproape patru milioane şi jumătate de euro“, declară Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

Alături de fundație, în acest demers, cu o contribuție importantă pentru realizarea Centrului, este deja compania Sika România, partener cu tradiție al Fundației Mereu Aproape, care s-a implicat până acum în mai multe proiecte din zona de educație.

Pornind de la sloganul societății noastre Building Trust, construim încredere atât în plan profesional, cât și în plan social – încrederea că mâine va fi mai bine. A ajuta este în ADN-ul companiei noastre, fiind prezenți la nivel mondial prin Fundația Romuald Burkard și Global Nature Fund – Living Lakes, în proiecte sociale și de mediu. În Romania, suntem partener strategic al Fundației Mereu Aproape – susținând mai multe proiecte educaționale, precum și al Asociației Un Pas spre viitor – UPSV care se ocupă cu integrarea în societate a tinerilor peste 18 ani ce părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului”, spune Laurențiu Ștefănescu, General Manager Sika România.

Parteneriatul Sika România cu Fundația Mereu Aproape reprezintă un demers constant din partea companiei de asumare a responsabilității sociale pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a  comunităților locale. Programele educaționale concepute în special pentru copiii provenind din medii sociale defavorizate și desfășurate până în anul 2020 sunt completate astăzi de un proiect major în domeniul sănătății, iar implicarea în etapele de execuție reprezintă pentru mine o provocare și o onoare în același timp”, adaugă Ioana Lorenc, Head of Marketing Sika România. 

Fundația Mereu Aproape a luat naștere în 2005. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnaliști și persoane publice, contribuie la dezvoltarea sănătății, educației, culturii și ajută în situațiile de dezastre. Până în prezent, prin campaniile de amploare și proiectele sale derulate la nivel național, Fundația Mereu Aproape a susținut dezvoltarea societății cu peste 20 de milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape. 

Sika România este subsidiară a concernului elveţian Sika AG, fondat în 1910 Baar Elvetia, și prezentă pe piața din România de aproape 20 ani. În toți acești ani, compania a cunsocut mai multe etape de dezvoltare atât prin construcții proprii de fabrici (Brașov – fabrica de aditivi pentru betoane, Cluj – mortare speciale pentru construcții), cât și prin  achiziții locale: 2019 – Arcon membrane, principalul producător de membrane bituminoase din România; 2020 – Adeplast SA, lider consacrat în producția unei game lărgite de mortare pentru construcţii şi izolaţii termice (EPS),  astfel încât am ajuns la un număr de 13 fabrici și linii de producție locate în 7 zone ale țării și peste 670 de angajați.

Sika este lider global în producția de materiale chimice specializate, are o poziţie de top pe piaţa dezvoltării şi producţiei de sisteme şi produse de etanșare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie utilizate în sectorul construcţiilor şi în industria auto. Grupul elvețian are filiale în 108 ţări din întreaga lume şi deţine peste 300 de unităţi de producţie

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here