56 de misiuni desfășurate de ISU Mehedinți în ultimele două zile

0
56 de misiuni desfasurate de ISU Mehedinti in ultimele doua zile
Pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele două zile, pentru stingerea a zece incendii

Pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele două zile, pentru stingerea a zece incendii, deblocarea ușilor a două locuințe, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, acordarea asistenței medicale de urgență, dar și la două accidente rutiere.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 22 de acțiuni.

În perioada 30-31 martie 2021, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a zece incendii, opt dintre acestea manifestate la vegetație uscată, iar două izbucnite la coșul de fum al unei case din localitatea Titerlești și la anvelope uzate.

Pompierii au localizat și stins incendiile, care au cuprins circa 13 hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. În localitatea Negoiești, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni, flăcările au cuprins și circa 300 de metri pătrați de viță de vie.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, reamintim cetăţenilor că arderea vegetației uscate, resturilor vegetale, deşeurilor şi altor materiale combustibile se face în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă şi în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.

De asemenea, arderea vegetaţiei uscate fără obţinerea permisului de lucru cu foc – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi (depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii etc.) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Pompierii mehedințeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

În ultimele două zile, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat 22 de acțiuni, patru dintre acestea pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (A.T.P.V.M.), șase pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19, iar 12 pentru verificarea respectării măsurilor sanitare impuse de autorități. Pe timpul acțiunilor, au fost verificate 16 societăți comerciale și o instituție publică.

Totodată, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 19 persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Pompierii mehedințeni rămân la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul semenilor aflați în situații de urgență.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here