Ford Craiova își continuă programul de investiții

0

Ford își continuă programul de investiții în Craiova și urmează să producă un nou vehicul comercial ușor, începând cu 2023.

Fabrica Ford din Craiova va investi 300 milioane dolari în primul vehicul de volum, complet electric, construit în România, depășind astfel suma totală de 2 miliarde dolari.

O veste bună și mult așteptată pentru care felicităm cel mai mare investitor din orașul nostru! Am convenit ca, în perioada imediat următoare, să avem întâlniri de afaceri cu alți investitori care produc subansamble pentru mașinile construite de Ford, pentru a-i atrage în noul parc industrial.

Totodată, am rugat conducerea Ford să susțină demersurile noastre ca Drumul Expres Pitești Craiova să beneficieze de încă două bretele de circulație, cu intrare în Craiova, zona Calea București și în Cârcea, astfel încât circulația spre București să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Firma Ford rămâne principalul aliat al Craiovei pentru construcția infrastructurii care poate duce la o dezvoltare accelerată a orașului și unul dintre brandurile cu care ne mândrim și care ne aduc recunoaștere internațională” – a precizat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

După succesul avut de Ecosport și mai nou, de noul Ford Puma, un nou vehicul va fi produs la Craiova, complet electric. Fabrica din Craiova urmează, astfel, Centrului de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și uzinei Ford Otosan din Kocaeli (Turcia), care vor produce vehicule complet electrice.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here