Somn de 4 kg pescuit prin braconaj pe râul Olt, la Băbiciu

0

Jandarmii olteni au întrerupt o activitate de braconaj, iar până la depistare, un bărbat din comuna Băbiciu, în vârstă de 58 ani, a reușit să prindă un pește din specia somn cu greutatea de 4 kg.

În seara zilei de miercuri, 12 mai 2021, în jurul orelor 20.30, în timp ce executau o acțiune specifică de prevenire și combatere a braconajului piscicol, jandarmii au depistat un bărbat având asupra sa captura și ustensilele folosite la prinderea acesteia.

În dreptul localității Băbiciu, pe luciul de apă al râului Olt, a fost depistat un bărbat, din comuna Băbiciu, județul Olt, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial folosind o ambarcațiune pneumatică și ”unelte interzise”.

Asupra acestuia, în unealta de pescuit, a fost găsit capturat un pește din specia somn, cu greutate de 4 kg, aflându-se în stare vie, astfel jandarmii au procedat la redarea lui mediului acvatic, prin deversare în apa râului Olt.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a braconat, folosind ”unelte interzise”, introduse în apa râului Olt.

Bunurile au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura:

  • a) – Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit;
  • e) – Pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie.

*** 

Până la 7 iunie 2021, prin ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării și al ministrului mediului, apelor și pădurilor, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here