Olt: Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol în zona barajului Strejesti – Drăgăşani

0

Joi, 14 martie 2019, Jandarmeria Olt a organizat şi executat mai multe acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Pe timpul executării misiunilor, în colaborare cu inspectorii piscicoli din cadrul ANPA Serviciul Regional Oltenia, jandarmii au descoperit, în zona barajului Strejești – Drăgăşani, plase de pescuit de peste 700 de metri lungime.

În apropierea podului rutier de pe râul Olt a fost depistată o persoană care oferea spre vânzare pește din specia caras. Bărbatului i-au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 lit. h din Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

Pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, precum și comercializarea fără documente legale a peştelui constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 și 3 ani.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here