Distribuţie Oltenia: cea mai mare parte a incidentelor provocate de condițiile meteo deosebite din aria operaţională au fost remediate

0
Distribuție Oltenia

Echipe operative ale Distribuţie Oltenia şi ale prestatorilor externi se află în continuare în teren în vederea remedierii tuturor deficienţelor în alimentarea cu energie electrică.

Marți, 18 mai 2021, până la ora 18.00, au fost remediate deficiențele electrice care afectau alimentarea parțială cu energie electrică a localităților Bârla din județul Argeș, Dănciulești, Argetoaia, Salcia, Braloștița și Valea lui Pătru din județul Dolj, Crețești, Valea Viei, Murgești și Gornovița din județul Gorj, Șovarna – județul Mehedinți, Bobicești, Mihăești, Drăghiceni, Pleșoiu, Grozăvești și Slătioara din județul Olt și localitățile Vitănești, Răzmirești, Albești, Stejaru, Balaci și Botorga din județul Teleorman.

Echipele operative DEO au în continuare o misiune dificilă întrucât intensitatea vântului conduce la ruperea crengilor și a copacilor care cad în culoarul de siguranță al rețelelor electrice, provocând ruperea izolatoarelor și conductoarelor electrice.

La ora 18:00, la nivelul judeţelor Argeș, Dolj și Mehedinți erau înregistrate doar deranjamente individuale. În restul județelor din aria operațională DEO, erau înregistrate următoarele deficienţe în alimentarea cu energie electrică care afectau parţial localitățile menţionate mai jos:

  • Judeţul Gorj – satele Spahii și Poiana (comuna Turburea), Vârț (Rovinari) și satul Tâlvești (comuna Drăguțesti);
  • Județul Olt – localitatea Scărișoara;
  • Județul Vâlcea – localitatea Păscoaia (Brezoi);
  • Județul Teleorman – localitățile Stejaru, Măldăieni, Mereni și Crevenicu.

Operatorul Distribuţie Oltenia monitorizează continuu situaţia reţelelor electrice din aria sa operaţională, astfel încât disconfortul creat de evoluţia nefavorabilă a condiţiilor meteo să fie diminuat.

Rugăm persoanele aflate în izolare, respectiv carantină, să precizeze acest lucru la înregistrarea unor deranjamente electrice întrucât aceste situaţii speciale presupun măsuri suplimentare de protecţie pentru electricienii Distribuţie Oltenia care remediază deficienţele electrice precum şi colaborarea cu autorităţile publice competente (ISU/ DSP).

Reamintim faptul că semnalarea tuturor defecţiunilor în reteaua de distribuţie a energiei electrice din aria de operativitate Distribuţie Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora:

  • 0800 500 000 –  număr de telefon gratuit în orice reţea;
  • 0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în reţeaua naţională.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here