În ultimele 3 zile, la Spitalul Județean de Urgență Slatina nu au fost internați pacienți infectați cu SARS-CoV-2

0

În Spitalul Județean de Urgență Slatina, în ultimele 3 zile, nu au fost internați pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar numărul pacienților din ATI s-a redus simțitor, în prezent jumătate din paturile destinate ATI COVID fiind ocupate.

La nivelul spitalului, se fac eforturi în vederea reînceperii activității pe anumite sectoare care au fost restrânse sau suspendate din cauza restricțiilor impuse de pandemie. În acest sens, începând cu data de 1 iunie 2021 se va relua activitatea, inițial în spitalizare de zi în cadrul Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie – compartimente care funcționează în locația exterioară spitalului din Municipiul Slatina, str. Drăgănești nr.13.

În funcție de evoluția epidemică, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune și trecerea la forma de spitalizare continuă, dacă situația o va permite.

De asemenea, tot în regim de spitalizare de zi, funcționează în prezent și Laboratorul  recuperare, medicină fizică și balneologie, oltenii fiind așteptați să se programeze pentru a beneficia de serviciile de recuperare de specialitate.

În ceea ce privește activitatea din Ambulatoriul integrat spitalului, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune menținerea programului în 2 ture pentru cabinetele din specialitățile cu adresabilitate crescută, mai ales din rândul pacienților cu boli cronice, respectiv: neurologie, psihiatrie, diabet, nutriție și boli metabolice, oftalmologie și oncologie și recomandăm pacienților să se programeze și în tura de după-amiază, în vederea evitării disconfortului creat de aglomerație și timpii de așteptare lungi.

În urma Instrucțiunii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împoriva SARS-Cov-2 comunicate spitalului în data de 18 mai 2021, Spitalul Județean de Urgență Slatina se constituie în centru de vaccinare pentru pacienții cu boli cronice eligibili în vederea vaccinării internați în unitatea sanitară” – a informat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Angela Nicolae.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here