Digi Sport 1 transmite în DIRECT meciul amical dintre CSA Steaua și OFK Belgrad

0

Digi Sport 1 transmite în DIRECT meciul amical dintre CSA Steaua și OFK Belgrad, miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 19.00. Meciul are o însemnătate aparte pentru roș-albaștri, deoarece fostul stadion Ghencea a fost inaugurat tot cu un meci împotriva echipei belgrădene, pe 9 aprilie 1974.

Înainte de meci, în cadrul unei ediții speciale Digi Sport Special, de la ora 17:15, Vali Moraru și Dan Filoti vor discuta despre istoria CSA Steaua. Ei vor da legătura la stadion, unde trei echipe Digi Sport vor transmite care este atmosfera în Ghencea. Reporterii Radu Drăguț și Marian Codirlă vor lua primele reacții ale superterilor, dar și interviuri la cald ale personalităților care au evoluat în trecut la Steaua București, printre care și eroii de la Sevilla”, autorii celui mai mare succes al fotbalului românesc. Confruntarea va fi comentată de jurnalistul Digi Sport Andrei Tivilichi.

„Este un moment foarte important care marchează inaugurarea noului stadion Steaua într-o zi de 7 atât de specifică clubului Steaua. Sunt 47 de ani de la inaugurarea fostului stadion și 74 de ani de la înființarea Steaua București. Pe 7 mai Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, iar pe 7 iunie este aniversarea clubului. Retragerea numărului 7 este un moment deosebit în istoria echipei de fotbal și reprezintă un semn de respect pentru tot ce a însemnat Marius Lăcătuș pentru Steaua. Totodată, marcăm 35 de ani de la momentul unic în fotbalul românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Generația Steaua 86. reprezintă temelia solidă pe care reconstruim fotbalul la Steaua și vrem să le arătăm toată aprecierea noastră, cu ocazia acestui eveniment”, a declarat George Ogăraru, managerul CSA Steaua, în exclusivitate pentru Digi Sport.

„Cu siguranță va fi un eveniment la care mulți dintre eroii istoriei Stelei vor participa cu o lacrimă de emoție în ochi. Se va deschide un stadion nou, frumos, de care era nevoie încă de acum 20 de ani. Steaua va aduna în acest loc istoric oamenii cu care a făcut istorie, inclusiv pe campionii de la Sevilla. Va fi un omagiu adus trecutului, pe un stadion pentru viitor. Un viitor care are incertitudinile lui. Inclusiv juridice. Steaua are stadion. Urmează să aflăm dacă va avea și o echipă pe măsura istoriei”, este de părere Vali Moraru.

Stadionul din Ghencea reprezintă pentru microbiștii din generația mea simbolul a tot ceea ce a putut fi mai frumos și mai intens în fotbalul nostru. Indiferent că ai fost sau nu stelist. Pentru că, dincolo de drumul spre performanța inegalabilă în roșu și albastru, acolo, pe acea arenă, s-a născut, a crescut și a performat cea mai frumoasă națională din câte a avut România. Pentru asta, locurile acestea ne vor fi dragi mereu și sperăm ca, odată cu revenirea în circuit a stadionului, să avem parte de clipe dacă nu la fel, măcar asemănătoare, trăite cu echipe românești. Reapare un reper al fanului român de pretutindeni!”, a spus Dan Filoti.

CSA Steaua – OFK Belgrad se va desfășura cu suporteri în tribune. Steaua a anunțat pe rețelele de socializare că a vândut 10.200 de bilete, din cele 15.713 care ar reprezenta jumătate din capacitatea stadionului. Roș-albaștrii au mai vândut și 1.024 de bilete virtuale, puse în vânzare pentru suporterii care vor să susțină clubul. Fanii din Peluza Sud au cumpărat toate biletele de la peluză, în doar șapte ore de la punerea în vânzare. George Ogăraru, managerul Stelei, a scris pe rețelele de socializare că se anunță un meci de poveste. Pe de altă parte, secretarul OFK Belgrad a declarat pentru Digi Sport că nu știe exact câți suporteri ai echipei vor ajunge la București, dar o mare parte a galeriei Plava Unija, numele sub care sunt reuniți fanii oaspeților, va fi cu siguranță pe stadion.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here