Ce metode de epilare facială alegi

0

Pentru demnele urmașe ale Evei, un ten frumos și luminos, fără imperfecțiuni sau urme de îmbătrânire prematură reprezintă o mare dorință, mult prea rar îndeplinită. De aceea, apelează la tot felul de produse de înfrumusețare, la machiaj, la anumite tratamente, și lista poate continua, toate cu același scop: frumusețea feței.

Din păcate, puține dintre noi se pot lăuda cu un ten impecabil, pentru care nu trebuie să ”muncească” deloc. Și, în plus, printre multele altele imperfecțiuni pe care încercăm din răsputeri să le mascăm, se află și firele de păr facial. De altfel, dintotdeauna femeile și-au pus imaginația la încercare și au căutat, dat mai ales găsit, tot felul de metode de îndepărta părul nedorit de pe față. Pe cele mai eficiente dintre ele ți le prezentăm și noi, în rândurile următoare.

Nu folosi aparatul de ras

La prima vedere, aparatul de ras pare o metodă destul de bun. Este complet lipsită de durere, și mai ales, rapidă. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu sunt de părere că este complet interzisă. O îndepărtare a excesul de păr de pe față folosind aparatul de ras nu este indicată deoarece nu doar că are un efect de scurtă durată, dar firele de păr cresc mult mai repede, și mai groase. Prin urmare, un mare NU!

Penseta

La majoritatea femeilor, fața nu este o zonă cu atât de mult păr ca în cazul bărbaților. De aceea, de multe ori, poți să rezolvi totul rapid, cu ajutorul pensetei. În plus, ai avantajul că majoritatea firelor de păr sunt smulse din rădăcină, ceea ce înseamnă că și efectul ei este unul mai mare. Pentru a mai diminua din durerea resimțită, trece un cub de gheață de câteva ori pe zona cu probleme, șterge apa și apoi treci la treabă. Va fi mult mai ușor. Din păcate, metoda este mult prea puțin eficientă atunci când pilozitatea este una accentuate.

Epilarea cu ceară

Se pare că totuși, cea mai eficientă, dar și utilizată metodă este cea care presupune folosirea de ceara epilat. Mai exact, caută în magazine benzi epilat, pentru că sunt foarte ușor de folosit, iar disconfortul resimțit nu este unul atât de mare. Din fericire, există pachete cu benzi special concepute pentru a îndepărta părul de pe anumite zone ale feței, respective mustață, sprâncene și chiar obraji.

Crema depilatoare

Are avantajul că se aplică ușor, nu implică durere, dar nici dezavantajele nu sunt de neglijat: efectul nu este unul de durată, și în plus, dacă nu respecți recomandările producătorilor trecute pe ambalaj sau ai pielea sensibilă, riști iritații sau afecțiuni cutanate pe care cu siguranță nu ți le dorești.

Și totuși… ceara clasică

Până la urmă, se pare că tot ceara clasică de epilat se dovedește cea mai bună metodă de îndepărtare a părului nedorit de pe față. Poți face această operațiune și singură, acasă, dar dacă îți este teamă să folosești ceara caldă, mai bine apelează la ajutorul dat de o cosmeticiană de la salonul de înfrumusețare. În cadrul ședinței, ceara urmează să fie încălzită până ajunge la o temperatură suportabilă pentru corp, după care, cu ajutorul unei spatula special, ceara urmează să fie întinsă pe zona care urmează să fie epilată. Acum intervine partea cea mai dificilă, care dacă nu este realizată în mod corect, te poate lăsa cu multe probleme neplăcute: îndepărtarea fâșiei de ceară. De aceea specialiștii sunt de părere să lăsăm această operațiune pe mâinile unor persoane cu experiență. Nu uita nici de aplicarea unei loțiuni calmante, care va oferi o senzație de calmare a zonei astfel traumatizate, dar și firele de păr vor crește mai greu!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here