110 salvatori avansați în grad la ISU Mehedinți

0

Vineri, 30 iulie 2021, în cadrul tuturor subunităţilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinţi, au avut loc ceremonialuri militare, organizate cu prilejul înaintării în grad la termen a 110 salvatori mehedințeni.

La sediul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin, noile grade le-au fost înmânate pompierilor de către inspectorul șef al ISU Mehedinți, colonelul Florentin Dragomir, care a și condus activitatea, în timp ce la celelalte subunităţi, avansările în grad au fost făcute de către șefii de servicii din cadrul inspectoratului.

Astfel, 110 salvatori, dintre care opt ofițeri şi 102 subofițeri, au fost avansaţi în gradul următor. Dintre cei opt ofițeri, doi au primit gradul de colonel, unul gradul de locotenent-colonel şi alţi cinci gradul de locotenent.

Cei 102 subofițeri pompieri avansați la termen au primit noile grade după cum urmează: 11 gradul de plutonier adjutant şef, 72 gradul de plutonier adjutant, opt gradul de plutonier major şi 11 gradul de plutonier.

Inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” le-a mulțumit colegilor pentru munca depusă în sprijinul cetățenilor și i-a felicitat pentru profesionalismul dovedit în îndeplinirea misiunilor încredințate. Totodată, le-a reamintit că, odată cu avansarea, cresc și responsabilitățile.

De asemenea, le-a cerut să le fie aproape tinerilor pompieri și să le împărtășească tainele acestei meserii, care este una vocațională.

Cei avansați au primit din partea colegilor urări de succes în parcurgerea tuturor etapelor specifice carierei militare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here