Propuneri ale Dacianei Sârbu, în lupta împotriva obezităţii, pentru protejarea copiilor, adoptate de Comisia de Sănătate din PE

0

Propunerile Dacianei Sârbu pentru protejarea copiilor de publicitatea la alimentele nesănătoase au fost adoptate azi de Comisia de Sănătate din PE

Comisia de Sănătate publică din Parlamentul European a dat un semnal clar că se angajează în lupta împotriva obezităţii, prin stabilirea unor reguli mai ferme de protejare a copiilor de publicitatea la alimentele nesănătoase, consideră eurodeputată PSD Daciana Sârbu, ale cărei amendamente pe această temă au fost susținute prin vot de majoritatea colegilor.

“Astăzi Comisia de Sănătate publică din Parlamentul European a făcut un pas decisiv pentru a-i proteja pe cei mici de pericolul obezității. Am propus o serie de amendamente pentru stabilirea de reguli precise prin care copiii să fie feriți de bombardamentul continuu al reclamelor la produse nesănătoase. Aceste propuneri urmăresc să reglementeze clar modul în care poate fi redusă expunerea copiilor la reclamele ce promovează alimentele bogate în zahăr, grăsimi, sare. Cu susținerea colegilor mei de la mai multe grupuri politice, am reușit adoptarea acestor propuneri. Este un important pas înainte în lupta împotriva obezităţii infantile”, afirma eurodeputată.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 25% dintre copiii de vârstă școlară din Europa sunt deja supraponderali sau obezi, iar promovarea intensă a alimentelor nesănătoase influenţează acest fenomen.

“Rezultatul votului de astăzi este încurajator, dar el trebuie urmat de alţi paşi pentru ca reglementarea pe care ne-o dorim să devină realitate. Fac apel la colegii din Comisia de Cultura să susțină la rândul lor aceste amendamente. Avem două oportunități importante: actualul proces de revizuire a regulilor privind audio-vizualul și accentul pus pe combaterea obezității de președinția malteză a Consiliului. Colegii din toate grupurile politice trebuie să înțeleagă că au responsabilitatea de a pune sănătatea copiilor înaintea intereselor comerciale ale marilor companii”, adaugă eurodeputată.

Daciana Sârbu, vicepreședinta a Comisiei de Sănătate publică (ENVI) din PE, este reprezentanta grupului S&D în procesul de revizuire a Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, din partea comisiei ENVI.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here