Centrul judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, operaţionalizat la sediul ISU ”Drobeta”

0

La sediul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi, vineri, 9 februarie 2018, a fost operaţionalizat, Centrul judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.Activitatea a început cu o slujbă religioasă de sfinţire a edificiului istoric săvârşită de Preasfinţia Sa Părintele Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Ne-au onorat cu prezenţa domnul prefect al Judeţului Mehedinţi, profesor Nicolae Drăghiea, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, avocat Aladin Georgescu, dar şi conducătorii instituţiilor şi structurilor cu care noi  colaborăm în îndeplinirea misiunilor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Imobilul, a fost cea de-a doua clădire ridicată de la întemeierea Severinului de astăzi – “Carantina” folosită pentru controlul sanitar de graniţă – fiind concepută după planul arhitectului Feisser şi terminată în 1839 de către ing. Popovici.

Cea mai mare parte a perioadei sale, imobilul a funcţionat cu destinaţia de Casă a Armatei, iar în anul 2005 a fost preluat de la I.J.P.F. Mehedinţi, cu destinaţia Centru de Conferinţe şi Relaţii Publice.

În anul 2013, urmare a schimbărilor legislative, comanda unităţii a intenţionat să înfiinţeze Centrul Judeţean de Conducere si Coordonare a Intervenţiei, fapt ce a dus la modificarea iniţială a proiectului prin compartimentarea unor spaţii, iar la începutul anului 2016, a fost obţinută  autorizaţia de construire.

Astfel, instituţiei noastre  i  s-au  aprobat  fondurile necesare pentru executarea lucrărilor de investiţii pe anul 2016, în valoare de 812000,00 lei.

          În luna martie a anului trecut, au fost terminate lucrările, fiind obţinute toate avizele necesare efectuării recepţiei obiectivul de investiţie,, Reabilitare şi Amenajare Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei”.

Ulterior recepţiei imobilului, în anul 2017, s-a trecut la dotarea cu mobilier, aparatură de birou şi tehnică de calcul, aparate electrice şi electrocasnice, precum şi la realizarea conexiunilor pentru punerea în exploatare a noilor funcţiuni.

          Astfel, din fondurile alocate de către IGSU, ulterior realizării investiţiei, s-a achiziţionat mobilier, precum şi aparatură electrică şi electrocasnică, în valoare de 22002,96 lei, efectuându-se lucrări în regie proprie în valoare de 2175,00 lei.

In noua clădire, cu destinaţia Centru Judeţean de Conducere si Coordonare a Intervenţiei, vor funcţiona, în regim permanent,  Dispeceratul comun ISU MH – Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Centru Operaţional Judeţean şi Secretariatul Tehnic Permanent.

         Având în vedere că, pe timpul producerii evenimentelor complexe ce vor necesita coordonarea unitară, în acest imobil îşi vor desfăşura activitatea Centrul Judeţean de Conducere si Coordonare a Intervenţiei, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrul de Comunicare şi Informare Publică, la eforturile financiare proprii s-a alăturat, prin contribuţie, şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, care a alocat suma de 78288,16 lei, pentru achiziţionarea de materiale de resortul comunicaţii, obiecte de inventar, bunuri electrice şi de comunicaţii, precum şi mijloace fixe.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here