PARTIDUL VERDE condamnă violarea dreptului internaţional de către Federaţia Rusă

0

Agresiunea Rusiei va crea grave consecinţe economice, sociale, financiare și de mediu care vor fi decontate tot de către oamenii simpli, de către comunităţile paşnice.

Această agresiune trebuie denunţată rapid de către toate forţele politice democratice, de către toţi oamenii raţionali, demnitari sau simpli cetăţeni din întreaga lume! Orice voce în favoarea păcii, orice gest, acţiune, iniţiativă, în sprijinul păcii şi stabilităţii, trebuie activate imediat.

PARTIDUL VERDE cere Parlamentului României să se reunească imediat în şedinţă publică extraordinară în care să condamne ferm invazia militară a Rusiei în Ucraina şi să anunţe un sprijin consolidat pentru comunităţile româneşti din ţara vecină, pentru toţi oamenii din regiune care vor avea nevoie de sprijin umanitar.

PARTIDUL VERDE, ca partid politic pacifist şi umanist, se alătură tuturor minţilor lucide din Europa şi din întreaga lume care cer lui Vladimir Putin încetarea imediată a focului asupra Ucrainei. Orice civil care va cădea victimă acestei agresiuni va fi un cap de acuzare la adresa dictatorului Putin, orbit iremediabil de ambiţiile sale imperiale.

PARTIDUL VERDE îşi exprimă speranţa că voci lucide şi curajoase din Rusia se vor ridica împotriva dictaturii Putin şi vor readuce Rusia în graniţele respectului pentru dreptul internaţional, transformând-o într-un actor responsabil, generator de stabilitate internaţională.

Nimic fără pace! Putin trebuie oprit!

Biroul Executiv Central al Partidului Verde

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here