Bunuri în valoare de 200.000 de lei, indisponibilizate de polițiștii doljeni

0

În perioada 18-20 mai 2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat o acțiune la nivel județean pentru prevenirea și combaterea activităților economice ilicite în domeniul drepturilor de proprietate industrială.

În cadrul acțiunii au fost verificate 17 societăți comerciale și 11 persoane fizice, fiind constatate 9 infracțiuni prevăzute de Legea nr.84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice, precum și 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 741 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, valoarea acestora fiind de 204.500 de lei.

***

În urma verificărilor efectuate la un agent economic, din municipiul Craiova, au fost identificate 450 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, expuse spre comercializare, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci înregistrate, pentru care nu s-au prezentat documente de originalitate sau autenticitate.

Produsele au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here