Turneul Banatului la Padbol, adjudecat de oltenii de la Flux Arena!

0
Turneul Banatului la Padbol, adjudecat de oltenii de la Flux Arena!

În weekendul 21-22 mai 2022, în incinta Shopping City Timișoara, a avut lor în premieră Turneul Banatului la Padbol eveniment sportiv din cadrul Romanian Padbol Tour. Evenimentul a fost organizat de Clubul Padbol Banat și Asociația Română de Padbol.

Romanian Padbol Tour (RPT) este deja la cea de a treia ediție anuală, având în componență Turneul Olteniei, Turneul Bucovinei, Turneul Moldovei, Turneul Banatului și Cupa României.

La Turneul au participat cele mai bune 16 echipe din țară, reprezentând orașele Timișoara, București, Craiova, Ploiești, Bârlad, Rădăuți,Târgoviște și Cugir.

După două zile de meciuri intense, desfășurate concomitent pe cele 4 terenuri de padbol, fazele finale au fost pline de suspans.

Podiumul a fost ocupat de olteni, cei ma buni din România!

Podiumul a fost ocupat de echipa Flux Arena 1, format din Olivian Surugiu, Victoraș Popescu și Cosmin Văduva. Ei au acumulat astfel 6 titluri naționale și o Cupă a României, care se adaugă mai multor participări internaționale.

Surpriza însă a facut-o echipa Royal Ploiești, format din Cristian Stanescu si Viorel Zaharia, care, deși sunt la prima participare în Romanian Padbol Tour, au reușit să câștige titlul de vicecampioni naționali. Pentru Cristi Stănescu padbolul nu mai este însă demult un secret, el fiind unul dintre reprezentantii României la Euro Cup Romania 2017, revenind din nou în circuit la Cupa Romaniei 2021.

Ca o răsplată binemeritată și susținută cu foarte multă implicare și consecvență, locul al treilea a fost adjudecat de echipa Pro Win Târgoviște, respectiv Mihai Țiplic, alături de coechipierii săi Aurel Voicu și Constantin Voicu. Ei au cîștigat cu 6-3, 6-2 în fața echipei Cugir 2, formată din Robert Kiss și Petrușe Ionel.

În deschiderea evenimentului au luat cuvantul Cosmin Tabără, viceprimarul orașului Timișoara, Elisabeta Gherghișan, președintele Padbol România și Flavius Matei, președintele Padbol Banat.

Autoritățile din Timișoara susțin  dezvoltarea padbolului

Trebuie să fim alături de oamenii care se implică în sport, trebuie sa avem o bază de susținere, să avem o bază materială, și să putem să îi ajutăm.  Vă multumesc tuturor că sunteți aici, Timișoara trebuie să existe prin sport, iar voi, care sunteți veniti din mediul privat, sunteți cei care puteți să dați acest imbold și să ne arătați și nouă, autorităților, cum se face. Și ușor, ușor vă garantez că ne vom pune în spatele dumneavoastră ca să vă putem ajuta în viitor, mai mult decât o facem acum” – a precizat Cosmin Tabără, viceprimar Timișoara.

„Turneul Banatului a fost un turneu reușit, care arată perspectiva pe care o are padbolul atât în această zonă, cât și la nivel național. Felicităm organizatorii și totodată reprezentanții noștri în județ, domnii Flavius Matei și Claudiu Șolea, pentru implicarea deosebită în promovarea și popularizarea sportul către toate categoriile de vârstă, juniori, padbol feminin. Cu siguranță vom auzi în curând de multe alte evenimente și competiții de Padbol in zona Banatului”, Elisabeta Gherghișan, Președinte Padbol România.

Ca orice spectacol sportiv, Turneul Banatului a putut fi organizat cu implicarea și susținerea partenerilor precum Shopping City Timișoara, Padbol Timisoara, Padbol Romania, SenseBall România, Alexandrion Group, Joma Sport Spania, Heat Bistro, TTS-Tubular Tehno Sistem, Pensiunea Nora Prestige, Metropola TV, Sport Total FM.

 

Este așteptat cu interes următorul National Open RPT, Turneul Bucovinei, organizat pe 8-9 iulie la Baza Spotivă Campo di Medici din Rădăuți.

Cupa României la Padbol, ultimul și cel mai important eveniment al anului 2022, va fi organizat pe 16-18 septembrie, la Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu” din București.

www.padbol.ro

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here