Craiovenii plătesc cu 20% mai mult pentru o locuință decât în 2021

0

Piața imobiliară craioveană e în plină expansiune, iar cei dornici să achiziționeze o locuință plătesc cu 20% mai mult decât în 2021 pentru a-și vedea visul cu ochii.

Valoarea medie atinsă în iunie a fost de 1510 euro/mp, în timp ce în zona centrală a orașului costul a urcat până la 1795 euro/mp. La periferie, în cartierul Valea Roșie, prețul mediu solicitat la vânzare a fost de 1.452 euro/mp.

Creșterea costurilor a fost cauzată de creșterea interesului local pentru investiții în zona imobiliară, dar și de evoluția pozitivă a ofertelor de pe piață.

”Există numeroase oportunități pe plan local, iar ultimul an a demonstrat acest lucru. În 2021, atunci când am deschis biroul imobiliar, am pornit de la 2 agenți și câteva oferte și am crescut rapid până la aproape 1000 de oferte și 27 de colegi” , a explicat  Ana Maria Cruceru, Franchise Manager Blitz Craiova. ”Cunoaștem toată piața de dezvoltatori din Craiova și am alocat o jumătate din echipă pe complexe rezidențiale și construcții noi. Provocarea și perspectivele sunt foarte mari – avem foarte mult de vândut! Oferta e diversificată și de calitate, iar în piață este loc pentru toată lumea.”

Cătălin Priscorniță

”Capitala Olteniei se dezvoltă puțin mai târziu din punct de vedere imobiliar, dar e o mină de aur pentru dezvoltatori și antreprenori, pentru că cererea este foarte mare, astfel încât evoluția este spectaculoasă”, a explicat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz,proaspătul câștigător al premiului Antreprenorul Anului 2021 acordat de Imobiliare Awards la Gala Profesioniștilor din Imobiliare.  ”Portofoliul agenției acoperă toate palierele de buget, punând la dispoziția viitorilor proprietari sau chiriași apartamente în principalele cartiere, în blocuri nou construite sau în imobile vechi”

În cadrul evenimentului care a marcat împlinirea unui an de franciză imobiliară Blitz la Craiova, în prezența viceprimarului Aurelia Filip, și a invitaților speciali, printre care și cunoscuta femeie de afaceri Camelia Șucu, cu vastă experiență în domeniul imobiliar, agenția și-a anunțat obiectivele de afaceri: crearea de noi locuri de muncă pe piața craioveană, prin dublarea numărului de agenți imobiliari până la finele lui 2023  și creșterea cifrei de afaceri până la 1 milion de euro prin efortul constant de a include mereu în portofoliu proprietăți atractive pentru piața locală.

BLITZ este o companie antreprenorială românească de real estate care mai bine de 12 ani  își îndeplinește misiunea de a face din nevoile locative ale oamenilor o prioritate, prin livrarea de servicii de consultanță imobiliară de cea mai înaltă calitate din poziția de lider de autoritate în piața imobiliară locală și națională.

Din 2020, BLITZ și-a extins modelul de business la scară națională printr-un mix de birouri proprii și agenții în sistem franciză. Numai în 2021 BLITZ a deschis în total 8 birouri noi și 7 francize în alte orașe ale României, în afara Clujului, iar până în 2025, BLITZ intenționează să-și extindă prezența în 50 de orașe de pe teritoriul României și alte orașe importante de pe harta imobiliară globală, prin atragerea unui număr de 2500 de colaboratori imobiliari.

Extinderea va acoperi toate centrele economice importante naționale și internaționale relevante și cu potențial de creștere sustenabilă, pe termen lung. În plin an pandemic, 2021, BLITZ și-a crescut cifra de vânzări pe întreaga rețea de birouri locale și francize de la 2,7 mil. Euro la  6,4 mil. Euro.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here