Concert cameral BEETHOVEN – CRISTIAN PINTILIE la Filarmonica „Oltenia”

0
 • ROXANA ILIUȚĂ
  vioara a II-a
 • TITU CURTEANU
  violă
 • IONUȚ VOINEA
  violoncel
 • ION BIROVESCU
  contrabas
 • ALEXANDRU ȚAPEȘ
  trombon
 • LIVIU CHISĂR
  clarinet
 • CEZAR FLOREA
  corn
 • MIHAIL TCACI
  fagot

Filarmonica Oltenia invită publicul meloman la Concertul cameral BEETHOVEN, sub conducerea muzicală a violonistului CRISTIAN PINTILIE, solist intrumentist al simfonicului craiovean. Seara se va deschide cu un „Concertino pentru trombon și corzi” de Lars-Erik Larsson, iar în partea a doua se va cânta „Septetul în Mi bemol major” de Ludwig van Beethoven, „dedicat Majestății Sale Imperiale Maria Theresia”, aşa cum a rămas notat pe manuscrisul partiturii. Concertul va  avea loc miercuri, 15 iunie 2022, începând cu ora 19:00, la Filarmonica „Oltenia” Craiova.

CRISTIAN  PINTILIE – conducerea muzicală

Cristian Pintilie s-a născut la Craiova în anul 1957 și a absolvit Academia de Muzică „George Enescu” din Iași. A studiat cu marii violoniști Ion Voicu, Ștefan Gheorghiu, Bujor Prelipcean. A fost concertmaestru al Filarmonicii „Moldova” Iași între anii 1986-1990, al Orchestrei de Cameră București (1984-1989), al Orchestrei Filarmonicii „Oltenia” (între anii 2001-2002 și 2013-2014), de asemenea solist și director artistic al Asociației muzicale „Concerto Strauss” Italia (din 1990 până în prezent). Activitatea sa în Italia a fost și de concertmaestru al Orchestrei Filarmonice „Marchigiana” (Ancona), al Orchestrei simfonice a Republicii San Marino și al Orchestrei de cameră din Bologna.

A lucrat, din 1993 până în 1998, și în televiziunea italiană RaiUno. A concertat cu orchestrele filarmonice din: Iași, Craiova, Botoșani, Bacău etc., sub bagheta dirijorilor: Ion Baciu, George Vintilă, Modest Cichirdan, Teodor Costin, Emanuel Elenescu. În calitate de concertmaestru, a cântat cu dirjiori de renume precum: Valeri Gergiev, Peter Magg, Gustav Kuhn, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Daniel Oren, Ovidiu Bălan, Gheorghe Costin, etc.

A cântat diverse recitaluri în compania pianiștilor: Mihai Ungureanu, Yvonne Piedemonte și Mihaela Constantin. Are în palmares mai multe premii: cu Cvartetul „Armonia” la Festivalul de muzică de cameră de la Brașov (1977), Medalia „Maurice Ravel” la Concursul Internațional de la Evian (Franța), Premiul II la secțiunea „violoniști profesioniști” la concursul „Cântarea României” (1984).

ALEXANDRU  ȚAPEȘ – trombon

Născut la Chișinău, Alexandru Țapeș și-a început studiile la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, la clasa renumitului profesor Ion Ianachi. Studiile de licență le continuă la Academia de Muzică din Chișinău, pentru ca mai apoi sa obțină diploma de master sub îndrumarea celebrului profesor Ian Bousfied la Universitatea de Arte din Berna (Elveția).

Pe parcursul studiilor, participă la concursuri naționale și internaționale, unde obține diverse premii printre care locurile 1 „Remeber Enescu” (București) și „Eugen Coca” (Chișinău). Este membru fondator al ansamblurilor de alămuri „Chișinău Brass”, „Berner Posaunen Quartet” și „BrassArabia”. A fost artist instrumentist al filarmonicii din Chișinău, șef partidă la Opera Națională din Moldova și prim-trombonist al Filarmonicii Naționale din Liban. Din septembrie 2021, este membru în Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”.

***

 • Prețuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenți, seniori)
 • Agenția de bilete din Craiova, Calea Unirii, nr. 16
 • Telefon: 0251.414.698
 • Program agenție: luni-vineri; orele 10:00-18:00
Ramona Bădescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here