Mehedinți: COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată

0

Începând de azi, 10 august, până mâine, 11 august 2022, ora 08:00,  județul Mehedinți se va afla sub incidența avertizării meteorologice COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

În intervalul menționat sunt prognozate perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.  Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Mehedinți reamintește populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care sa le asigure protecţia. Parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere.

Aparatele şi alte echipamente electrice (tv, computere, aparatele de aer condiţionat etc.) vor fi deconectate de la priză, deoarece acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here