Marchiș George Răzvan omagiat de Jandarmeria Gorj

0

Marți, 8 noiembrie 2022, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Tudor Vladimirescu” Gorj au fost organizate activități prilejuite de ziua ocrotitorilor spirituali ai Jandarmeriei Române “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil“.

Astfel în prezența prefectului județului Gorj – Cristina Cilibiu, a șefilor de structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Gorj și a personalului unității, a fost oficiată de către preotul onorific al unității o slujbă de mulțumire și binecuvântare, a fost prezentat mesajul inspectorului șef cu acest prilej și a fost depusă o jerbă de flori la monumentul eroului jandarm sublocotenent post mortem Marchiș George Răzvan.

Legătura dintre jandarmi și cei doi sfinți este reflectată în simbolistica numelor, Sfântul Arhanghel Mihail este considerat îngerul legii, iar Sfântul Arhanghel Gavril apară ordinea, denumiri care se pliază în deviza noastră: Lex et ordo! pentru că pe timpul misiunilor specifice executate de jandarmii gorjeni, pericolele sunt întâlnite zi și noapte în intervențiile pentru siguranța cetățenilor.

Celor care aniversează onomastica, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, vă dorim multă sănătate, împlinirea dorințelor bune, multă fericire alături de cei dragi, spor în viață și credință și tradiționalul “La mulți ani”!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here