28 de percheziții în 16 județe și București, într-un dosar de evaziune fiscală

0
Percheziții în Olt, Prahova, Ilfov și București, într-un dosar de evaziune fiscală
imagine - ARHIVĂ

Miercuri, 26 februarie 2020,  polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat 28 percheziții, pe raza a 16 județe și a municipiului București, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Percheziţiile s-au desfășurat în judeţele Olt, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Timiş, Suceava, Alba, Botoşani, Satu Mare, Covasna, Ialomiţa, Neamţ, Călăraşi, Brăila, Bihor, Dolj și București.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul colegilor din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – IGPR și al polițiștilor de investigare a criminalității economice din țară, au efectuat 28 de percheziții, pe raza a 16 județe și a municipiului București.

Sunt vizate sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2013-2016, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidența contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat.

De asemenea, reprezentanții societății respective ar fi declarat achiziții în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societățile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

În baza unor mandate de aducere, 3 persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt  pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale. 

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here