Tu cunoști beneficiile congelării alimentelor? Iată câteva dintre ele!

0

Ducem cu toții o viață tumultoasă și agitată, pe repede înainte, iar asta înseamnă că uneori nu avem efectiv timpul necesar preparării unei mese delicioase și sănătoase. Din acest punct de vedere, ne poate salva congelatorul. Nu foarte multă lume cunoaște acest aspect, însă congelarea mâncărurilor gătite sau alimentelor proaspete are o multitudine de beneficii, atât din punct de vedere nutrițional, dar și din punct de vedere al salvării timpului nostru zilnic. 

Dacă și tu simți că nu vrei să îți mai ocupi puținul timp liber cu gătitul, în rândurile ce urmează îți vom prezenta 4 beneficii ale congelării mâncărurilor și alimentelor proaspete, astfel vei scăpa de grija următoarei mese și vei putea să te bucuri pe deplin de lucrurile cu adevărat importante. 

4 motive pentru care să începi să congelezi mâncarea 

  1. Mâncarea congelată este nutritivă și savuroasă- mâncarea gătită congelată imediat după preparare își conservă toată savoarea și proprietățile nutritive. Astfel, atunci când o vei decongela pentru a o consuma va avea același gust și aceiași nutrienți exact ca atunci când ai preparat-o. Atunci când o păstrezi în frigider, mâncarea își schimbă gustul și proprietățile de pe o zi pe alta, astfel că nu te poți bucura prea mult timp de ea. Însă prin congelare, poți savura un preparat pe care l-ai gătit acum 2-3 săptămâni, având același gust și proprietăți nutriționale. 
  2. Congelarea este un fel de conservare naturală – legumele și fructele încep să se degradeze în momentul în care sunt culese din natură, mâncarea începe să se degradeze începând cu momentul în care este gătită. De aceea, este de preferat să fie consumate cât mai rapid și de aceea, multor oameni nici nu le plac mâncărurile gătite cu 1-2 zile înainte și preferă să gătească zilnic. Congelarea încetinește substanțial acest proces de degradare, astfel permit alimentelor să rămână în același stadiu de conservare o bună periodă de timp. 
  3. Congelarea salvează timp – unul dintre cele mai mari avantaje este că te scapă de stresul de a găti un fel nou de mâncare în fiecare seară. Astfel, poți găti la începutul săptămânii mai multe porții pe care să le congelezi, iar astfel te poți bucura de un fel de mâncare savuros pe care trebuie doar să îl încălzești. 
  4. Congelarea reduce risipa alimentară – cu toții am făcut cel puțin o dată mult prea multe cumpărături alimentare, iar acasă am realizat că nu vom avea cum să le consumăm în timp util. Estimativ, aproximativ 30-40% din alimentele pe care le cumpărăm din supermarket ajunge la gunoi. Data viitoare folosește spațiul liber din congelator și pune acolo fructele, legumele sau orice alt tip de aliment ce poate fi congelat, nu știi niciodata când vei avea nevoie de ele pentru o rețetă. 

Dacă locuiești la apartament, iar spațiul nu este foarte generos, te poți folosi la maxim de spațiul pe care ți-l oferă congelatorul combinei frigorifice. Însă dacă locuiești la casă și dispui de un spațiu generos de depozitare, sfatul nostru este să investești într-o ladă frigorifică de la Altex, care îți asigură o congelare rapidă, în siguranță și la temperaturi foarte scăzute a alimentelor, unde poți depozita tot ce ai nevoie.

Acestea fiind spuse, sperăm că prezentarea noastră te-a convins asupra beneficiilor congelării alimentelor și că vei încerca să introduci și tu în rutina ta acest obicei, pentru a-ți ușura viața.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here