Cum să îți îngrijești garderoba? Iată ce trebuie să faci!

0
ALTEX despre cum să îți îngrijești garderoba

Hainele tale au nevoie de o atenție specială pentru a-și păstra aspectul pe care îl aveau în momentul cumpărării. Pentru a avea parte mereu de un aspect deosebit și nou, garderoba ta, are nevoie  de îngrijire și atenție. Mai jos vei găsi o listă cu 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru ca hainele tale să aibă aspectul pe care îl aveau în momentul cumpărării și pentru a le putea folosi cât mai mult timp. 

Iată cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru ca hainele tale să-și păstreze aspectul original! 

  1. Adaptează detergentul în funcție de tipul de țesătură

Folosirea unui detergent special pentru fiecare tip de țesătură va face ca hainele tale să-și păstreze mereu aspectul și rezistența pe care o aveau la momentul cumpărării, iar tu, te vei putea folosi de ele pentru  o perioadă îndelungată. De asemenea, pentru a nu-ti păta hainele, folosește un detergent pentru culoarea pe care acestea le au. Adaptarea detergentului lichid în funcție de tipul culorii va face ca hainele tale să-și păstreze mereu culoarea lor originală. 

  1. Foloseste un program special de spălare

Folosirea unui program special de spălare pentru diferitele tipuri de țesături, va permite ca hainele tale să fie spălate la viteza optimă, ferindu-le astfel de posibilitatea de rupere datorate unui program neadaptat tipului de țesătură. Este indicat ca în momentul în care pui hainele la spălat să le sortezi și să le pui pe fiecare după materialul din care acestea sunt confecționate. 

  1. Îngrijeștele după spălare

După momentul în care acestea au fost spălate, este indicat să le pui și într-un uscător special construit pentru uscarea optimă a hainelor spălate. Chiar dacă mașina ta are în dotare și posibilitatea de uscare a rufelor, un uscător de rufe de pe altex.ro special construit pentru uscarea optimă a rufelor. Folosind un astfel de electrocasnic, hainele tale vor fi uscate imediat și nu va mai fi nevoie să le pui la uscat pe balcon sau în casă, astfel ferindu-le de factorii meteorologicii care le-ar putea deteriora. 

  1. Depozitează hainele corect

Atunci când hainele tale sunt uscate, înainte de a le depozita, nu uita să le calci pe o masă de călcat, astfel, acestea vor arăta ca noi în momentul în care le iei din dulap pentru a le purta. Pentru a le feri de factorii dăunători precum umiditate, poți pune în dulapul tău, poți folosi un dezumidificator. Astfel cu ajutorul acestui dispozitiv, hainele tale vor fi ferite de umiditate și vor mirosi la fel ca în momentul spălării.

Un vechi proverb spune ca haina îl face pe om, așadar, nu uita să oferi hainelor tale o atenție sporită pentru a le proteja și pentru a te feri pe tine de cheltuieli neprevăzute. Achiziția unor piese vestimentare poate fi foarte costisitoare în aceste vremuri în care inflația atinge noi culmi, așadar, este indicat să investești în câteva dispozitive care în viitor de vor feri de cheltuieli neprevăzute și te vor ajuta să economisești bani, timp și energie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here