Corul Filarmonicii ”Oltenia” impresionează la un concert extraordinar la Teatrul Antic Herodion din Atena

0

Corul Filarmonicii ”Oltenia” a avut onoarea de a participa la un eveniment muzical remarcabil inclus în cadrul Festivalului Epidaurus desfășurat pe scena impresionantă a Teatrului Herodion din Atena, în seara zilei de 29 iunie. Acest concert de excepție a fost organizat în colaborare cu Orchestra de Stat din Atena. Solisti internaționali și muzicieni talentați din Grecia și Bulgaria au creat o atmosferă muzicală unică și memorabilă.

Artiștii Corului Filarmonicii “Oltenia” au reprezentat România și Craiova la Festivalul Epidaurus din Atena în cadrul reprezentației de excepție a “Requiemului” de Verdi, care a avut loc ieri seară la Teatrul Herodion din Atena. Printre cei prezenți în public s-au aflat și înalți demnitari, inclusiv președintele Greciei Ekaterini Sakellaropoulou, și primarul Atenei, care au dorit să se bucure de această seară minunată alături de artiștii remarcabili.

Peste 100 de muzicieni ai Corului Filarmonicii “Oltenia” Craiova, Corului Orașului Atena și Corului Radio Grecia s-au reunit pentru acest grandios concert. Cu o prezență copleșitoare, peste 5000 de spectatori au umplut teatrul antic, creând o atmosferă plină de entuziasm și emoție.

Corul Filarmonicii ”Oltenia”, sub bagheta dirijorului de renume internațional, Lukas Karytinos, a interpretat în mod remarcabil ”Requiemul” de Verdi, una dintre capodoperele universale ale genului vocal-simfonic. Interpretarea lor plină de expresivitate și profunzime a adus în prim-plan magnificul requiem, într-o manieră care a cucerit audiența și a lăsat o impresie de neuitat.

Acest eveniment muzical excepțional a oferit o platformă de colaborare culturală între artiștii români, greci și bulgari, demonstrând încă o dată puterea muzicii în a uni oameni de diferite origini și culturi.

————————————————————————–
Ramona Bădescu
Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova
http://www.filarmonica-oltenia.ro/
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here