Constantin Rădulescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, susţine proiectul “ŞANSĂ PENTRU O NOUĂ VIAŢĂ” PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI!

0
Constantin Rădulescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

Pentru a veni în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilităţi dinjudeţul nostru, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, a supus aprobării consilierilor judeţeni, în şedinţa ordinară din 30 decembrie 2016, cofinanţarea proiectului ”ȘANSĂ PENTRU O NOUĂ VIAȚĂ” depus de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, în scopul obţinerii finanţării nerambursabile, în cadrul Programului de Interes Naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul vizează înființarea a trei locuințe protejate și a unui centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități.

Cele 3 locuințe protejate vor avea, fiecare, o capacitate de 6 locuri, iar centrul de zi, 30 de locuri şi vor oferi, pe lângă serviciile de tip rezidențial, servicii de suport în scopul valorificării potențialului recuperativ al beneficiarilor și al integrării lor în comunitate.

În cadrul acestui Program de Interes Naţional, Guvernul României asigură o cofinanțare de 90% din valoarea eligibilă a proiectului, diferenţa de 10 procente fiind suportată de iniţiatori.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here