Cristian Buican: Conducerea PSD-istă a Consiliului Judeţean Vâlcea spune STOP atragerii de investitori

0
Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

Prin cererea nr. 2252 din 08.12.2016, înregistrată la Instituţia Consiliului Judeţean Vâlcea subnr. 18620 din 09.12.2016, consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal au solicitat introducereape ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean, din luna decembrie 2016, a unui proiect de hotărâreprivind asocierea Judeţului Vâlcea cu localitatea Budeşti, însoţit de un acord de asociere, expunereade motive şi raportul de specialitate, în vederea realizării lucrărilor de asfaltare a drumului de intereslocal Sâmnic, situat în comuna Budeşti, sat Racoviţa, pe o lungime de 900 de m.

Asfaltarea acestuidrum ar avea rolul de a facilita accesul la cea mai nouă investiţie din zona industrială Budeşti, unimportant producător belgian de material textil pentru saltele de dormit, construind deja o nouă hală de producţie ce va genera 400 de noi locuri de muncă.

Acest demers al consilierilor judeţeni aiPartidului Naţional Liberal vine să completeze acţiunile luate în anul 2015, de conducerea liberală aConsiliului Judeţean din acel moment, prin care a reuşit prin asigurarea unor condiţii europene deacces către unităţile de producţie anunţate să creeze 2000 de noi locuri de muncă.

Asfaltarea acestuidrum propusă în proiectul de hotărâre a reprezentanţilor PNL ar genera cel puțin 1000 de noi locuride muncă şi ar reprezenta un pas important către creşterea atractivităţii investiţionale a zonei Budeşti.Din păcate, conducerea PSD-istă a Consiliului Judeţean a refuzat să introducă acest proiect dehotărâre pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean din luna decembrie 2016 prin adresa 18620,din 23.12.2016, transmisă consilierilor judeţeni ai PNL.

”După ce că nu fac nimic, cei de la PSD se şi opun la toate iniţiativele benefice pe careliberalii le propun. Asfaltarea unui drum de 900 m din Budeşti, cu un cost de 700.000 lei din parteaConsiliului Judeţean ar genera 1000 de noi locuri de muncă. Din motive puerile, că vezi Doamne nupermite vremea, dăm un semnal foarte prost investitorilor. În anul 2015, noi, liberalii, am asfaltatdrumul de acces pentru cea mai importantă unitate de producţie din judeţ, ce a creat 2000 de noilocuri de muncă, şi am pregătit terenul pentru noi astfel de investiţii. Acum ne aflăm în situaţia încare un investitor belgian are gata hala de producţie ce ar genera 400 de noi locuri de muncă şi nu areun drum de acces modern, iar Consiliul Judeţean spune că vremea nu permite o astfel de investiţie,că nu are prevedere bugetară etc. Argumentaţia refuzului conducerii PSD-iste a Consiliului Judeţeaneste foarte slabă şi nu atinge deloc esenţa problemei, adică necesitatea asigurării unei infrastructurimoderne pentru investitori. Sper ca noul an să le aducă mintea la cap celor de la PSD şi să introducăacest proiect de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei din această lună. Repet, atragerea de investitorieste singura şansă de dezvoltare durabilă a acestui judeţ, iar acest lucru se poate face prin deschidere faţă de aceştia şi asigurarea unei infrastructuri moderne” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here