Patronatul Român trage un semnal de alarmă către clasa politică, Parlamentul şi Guvernul României

0

Marți, 17 ianuarie 2017, la sediul Patronatului Român, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţi ai patronatelor şi cu lideri ai altor organizaţii, care reprezintă mediul de afaceri din România.

Cu acest prilej, mediul de afaceri doreşte să tragă un semnal de alarmă imperativ către clasa politică, Parlamentul şi Guvernul României, privind necesitatea unor măsuri urgente, de schimbare a condiţiilor neprielnice, în care se desfăşoară activitatea mediului economic.

Având în vedere instalarea noului Guvern şi a noului Parlament, mediul de afaceri autohton solicită analizarea situaţiei actuale, în vederea stabilirii unor măsuri urgente privind:

1. Promovarea de maximă urgenţă a Legii prevenţiei, întrucât în ultimii 5 ani potrivit analizei noastre, peste 100.000 de companii – în special cu capital românesc – s-au închis, trimiţând în şomaj peste 450.000 de persoane, dintre acestea aprox. 380.000 (conform INSSE) au fost silite să plece în strainitate. Prin urmare, solicităm eliminarea tuturor abuzurilor făcute de organele de control;
2. Modificarea codului fiscal astfel încât ținta oricărui organ de control să conducă la recuperarea prejudiciului şi la dreptul oricărei firme de a se apăra;
3. Promovarea Legii răspunderii judecătorilor şi magistraţilor, fiind eliminate ingerinţele şi abuzurile
4. Existenţa unui canal direct de comunicare între mediul politic şi mediul privat;
5. Infiinațarea unui Agenţii Naţionale pentru protejarea şi îndrumarea brandurilor naţionale.

Toate măsurile menţionate mai sus au în vedere o abordare corectă a mediului de afaceri, asumarea unui rol eficient în dezvoltarea economiei naţionale dar şi noi oportunităţi oferite generaţiei viitoare.

În acest context, solicităm, o întâlnire urgentă, cu noua majoritate, cu Primul Ministru şi cu miniştrii de resort pentru a discuta, împreună, implementarea Programul de Guvernare precum şi alte probleme ale mediului de afaceri.

PATRONATUL ROMÂN
ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU MANAGEMENTUL DEŞEURILOR
ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ DE LEGUME ŞI FRUCTE
PATRONATUL DIN SILVICULTURA
PATRONATUL DIN PRELUCRAREA LEMNULUI
PATRONATUL TRANSPORTURILOR
PATRONATUL INDUSTRIEI TEXTILE ŞI PIELĂRIE
PATRONATUL INDUSTRIEI CHIMICE
PATRONATUL DIN GEOLOGIE
PATRONATUL DIN ENERGIE
FEDERAŢIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here