În județul Olt, jandarmii continuă asigurarea protecției protestatarilor

0

Jandarmii olteni țin să adreseze mulțumiri tuturor celor care pe timpul desfășurării protestelor din ultima perioadă, manifestări ce au avut loc în municipiile Slatina și Caracal, cât și în localitățile Cilieni și Izbiceni, și-au exprimat acest drept constituțional în mod pașnic și civilizat, fără a se înregistra evenimente nedorite.

Menținerea unui dialog direct și permanent cu cetățenii prezenți la aceste acțiuni prin personalul specializat al Jandarmeriei Olt a fost prioritară pentru încrederea oamenilor care ne solicită sprijinul.

În contextul continuării acestor manifestări pe raza județului Olt, precizăm faptul că jandarmii vor asigura protecția manifestanților, dreptul la libertatea de întrunire și la libera exprimare.

Recomandăm participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine, să se abțină de la acțiuni de natură să impiedice buna desfășurare a adunărilor publice și să nu incite la asemenea acțiuni, să nu consume băuturi alcoolice.

Totodată reamintim faptul că în conformitate cu prevederile legale este interzisă și constituie infracțiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe cu efect iritant-lacrimogen sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

Pe întreg parcursul acestor adunări publice, siguranța participanților va fi prioritatea forțelor de ordine.

Facem precizarea că Jandarmeria nu face estimări decât pentru realizarea unei proiecții în dimensionarea dispozitivelor proprii de ordine și siguranță publică.

Cetățenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forțelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgențe “112”.

Compartimentul
Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here