Ordinea publică asigurată de Jandarmeria Gorj în perioada minivacanţei de Rusalii

0

În perioada 25-28 mai 2018, jandarmii gorjeni vor acționa zilnic în cadrul echipajelor de intervenție, patrule pedestre sau mobile, în mod independent sau împreună cu efective din cadrul IPJ Gorj pe raza județului Gorj, în scopul asigurării climatului de ordine şi siguranță publică. În această perioadă vor fi intensificate și misiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale și de aplicare a legii.

Se va acţiona atât pentru îndeplinirea misiunilor permanente de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din responsabilitate cât şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor cultural-artistice desfășurate cu ocazia Zilelor Municipiilor Târgu Jiu și Motru.

Având în vedere faptul că laaceste manifestări se estimează participarea unui număr mare de persoane, recomandăm organizatorilor cât și participanților să respecte reglementările legale în vigoare în vederea prevenirii oricăror fapte ce pot afecta programul manifestărilor și siguranța cetățenilor.

Jandarmii montani din Rânca, Runcu şi Tismana, vor executa misiuni specifice de patrulare în zonele montane de agrement frecventate de către turişti, în atenție fiind și respectarea normelor legale referitoare la activitățile de picnic.

Patrulele de ordine publică vor viza prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, depistarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Jandarmeria Gorj  face următoarele recomandări cetăţenilor:
– să apeleze SNUAU 112 sau să solicite ajutorul celui mai apropiatechipaj aflat în misiune în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială şi să solicite intervenţia sau sprijinul forţelor de ordine
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale atunci când se află în locuri aglomerate (piaţă, magazine, mijloacele de transport în comun, etc.
– să evite consumul în exces al băuturilor alcoolice
– să nu răspundă la provocări cu violenţă şi să evite implicarea în conflicte

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here