Ministrul Economiei – Alexandru Petrescu, interpelat de Liviu Ionuț Moșteanu cu privire la vânzarea SC OLTCHIM SA

0
Deputat Liviu – Ionuț Moșteanu

INTERPELARE

Către: Domnul Alexandru Petrescu / Ministrul Economiei
De la: Deputat Liviu – Ionuț Moșteanu / Deputat USR în Circumscripția electorală nr 3 Argeș
Obiectul interpelării: Situația combinatului Oltchim

Domnule Ministru,

Oltchim Râmnicu Vâlcea este una din cele mai mari companii de produse chimice din România și din Europa de Sud-Est având în prezent un număr de circa 2.000 de angajați si este ultima companie operațională în domeniul petrochimiei din România.

Au trecut peste patru ani de insolvenţă la Oltchim, din data de 30.01.2013, dintre care un an şi nouă luni de reorganizare şi în prezent se observă că planul de reorganizare este modificat, deoarece metoda de vânzare a Oltchim se înlocuieşte cu metodă vânzării de pachete de active. Această formă de vânzare ridică semne de întrebare în privinţa viitorului companiei şi al activităţii acesteia.

Consider că este de datoria dumneavoastă în calitate de Ministru să întreprindeţi măsurile necesare pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru rezolvarea situaţiei Oltchimului, care reprezintă un pilon al economiei vâlcene de care depind, direct sau în mod indirect, un număr semnificativ de cetăţeni ai Judeţului Vâlcea.
Vă rog să imi comunicați care este situaţia financiară a combinatului Oltchim la momentul actual, precum şi viziunea ministerului în ceea ce priveşte modalitatea de privatizarea a companiei cu termene estimative pentru fiecare fază a procesului de privatizare.

Totodată vă solicit pe această cale să vă implicaţi direct în găsirea unor solutii pentru redresarea acestei companii româneşti, prin includea unor obligaţii certe în sarcina viitorului cumpărător privind păstrarea activităţii companiei şi oferirea de garanţii ferme pentru angajaţi.

Vă rog să îmi comunicaţi răspunsul în scris.

Cu deosebită considerație,
DEPUTAT
Moșteanu Liviu – Ionuț

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here