USR Mehedinți a încheiat negocierile cu partenerii de la PLUS Mehedinți

0

USR Mehedinți anunță încheierea negocierilor cu partenerii de la PLUS Mehedinți, prin semnarea unui “Protocol de asociere” și a unui “Acord de negociere”, înțelegeri ce pun bazele “Alianței USR-PLUS Mehedinți”. Aceste documente urmează a fi avizate de “Birourile naționale reunite USR-PLUS”, urmând să statueze singura structură politică reformistă din județul nostru, ce urmează să participe la alegerile locale din vara acestui an.

Facem precizarea că întregul proces a presupus o dezbatere publică, negocieri în “Comisia de negociere USR-PLUS”, precum și votul în Conferința Județeană a USR. Elementele care au stat la baza deciziilor au fost: competența și exprimarea politică a candidaților, codul de integritate asumat de ambele partide, poziția celor două partide în preferințele electoratului, nivelul de dezvoltare a rețelelor teritoriale.

USR-PLUS a adus pentru prima dată în spațiul politic mehedințean ideea de dezbatere și de concurență onestă și democratică. Candidații și-au lansat propriile programe, intrând într-o polemică constructivă și vie. Mulțumim tuturor colegilor noștrii, de la USR sau PLUS, care s-au înscris în competiție, într-un spirit de dinamizare și înnoire a vieții politice de la noi.

Conform acordurilor încheiate, Alianța USR-PLUS va avea candidat comun la președinția Consiliului Județean Mehedinți pe domnul Laurențiu Ștefenascu (USR) iar la primăria municipiului Drobeta Turnu Severin pe doamna Elena Călin (PLUS).

Coaliția astfel constituită, își reiterează prin această Alianță, promisiunea de schimbare a vechii clase politice cu oameni din afara sistemului politic post-comunist.

Președinte Organizația Județeană USR Mehedinți
Claudiu-Valentin Chiriac

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here