9 proprietari de locuinţe din Râmnicu Vâlcea, cercetați penal pentru furt de energie electrică

0
imagine - ARHIVĂ

9 cetăţeni din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost depistaţi de jandarmi în timp ce sustrăgeau energie electrică din reţeaua de distribuţie a CEZ România

Marți, 21 februarie 2017, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au executat o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul CEZ România pentru depistarea cetăţenilor care sustrag energie electrică folosindu-se de instalaţii artizanale din reţeaua de distribuţie a CEZ România.

Jandarmii vâlceni împreună cu lucrători din cadrul CEZ România au acţionat pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea unde au depistat 9 proprietari de locuinţe care sustrăgeau energie electrică prin intermediul unor instalații clandestine și improvizate.

Jandarmii au întocmit 9 dosare cu 18 infracțiuni conţinând acte premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 228, Cod Penal şi art. 92 alin. 2 din legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.

Actele de constatare întocmite de jandarmi au fost înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here