Depistat cu plase de pescuit monofilament pe râul Olt, în zona localităţii Drăgăşani

0

În ziua de 9 martie 2017, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au executat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe râul Olt, în zona localităţilor Drăgăşani şi Ioneşti, acţiune în urma căreia a fost depistat un bărbat în timp ce pescuia cu plase de tip setcă monofilament dintr-o barcă pneumatică.

În jurul orelor 17.00, B.I. Narcis de 19 ani domiciliat în municipiul Drăgăşani, a fost depistat pe râul Olt, la aproximativ 3000 m amonte de CHE Drăgăşani, în dreptul localităţii Călina, în timp ce pescuia dintr-o barcă pneumatică cu 2 plase de tip setcă monofilament însumând aproximativ 400 metri.

Tânărului i-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament faptă prevăzută şi pedepsită de art. art. 64, lit. k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura.

Barca pneumatică şi cele 2 plase tip setcă monofilament cu ochiuri de 4 X 4 cm cu lungime de aproximativ 400 m, au fost ridicate în vederea confiscării. Actele de constatare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani pentru continuarea cercetărilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here