Incendiile de vegetație uscată în analiza Colegiului Prefectural Vâlcea

0

Luni, 22 iulie 2019, o temă recurentă, aceea a incendiilor de vegetație uscată, fenomen cu consecințe și impact major în viața comunităților locale a fost analizată în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Vâlcea.

Reprezentantul ISU Vâlcea, locotenent colonel Ioan Moraru, a prezentat cifre îngrijorătoare cu privire la acest mod de manifestare. Astfel, în semestrul I 2019, în județ s-au înregistrat 331 de incendii de miriște și vegetație uscată, reprezentând cca 10% din totalul intervențiilor ISU Vâlcea, față de 74 de cazuri în perioada similară a anului 2018.

În urma activităților specifice, ISU Vâlcea a identificat și sancționat 37 persoane, cu amenzi în cuantum de 29.000 lei. Totodată, IPJ Vâlcea a deschis, în baza documentației înaintate de ISU Vâlcea, 26 de dosare penale, pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a celor care au procedat la incendierea vegetației .

Fac încă o dată un apel la edilii localităților pentru a lua măsuri potrivit competențelor legale, față de persoanele care folosesc această modalitate a focului deschis, pentru curățirea terenurilor dar și la cetățeni spre a nu mai recurge la această modalitate, care încalcă prevederile legale și pune în pericol integritatea și patrimoniul semenilor“, a transmis prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here