BREXIT: Declarația Consiliului European cu privire la notificarea de către autoritățile britanice

0

Astăzi, 29 martie 2017, Consiliul European a primit o scrisoare din partea prim-ministrului britanic, Theresa May, prin care se notifică intenția Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană. Această notificare urmează referendumului din 23 iunie 2016 și începe procesul de retragere în temeiul articolului 50 din tratat. Regretăm că Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană, dar suntem pregătiți pentru procesul pe care va trebui să îl urmăm.

Pentru Uniunea Europeană, prima etapă va fi adoptarea de către Consiliul European de orientări pentru negocieri. Aceste orientări vor stabili pozițiile și principiile generale din perspectiva cărora Uniunea, reprezentată de Comisia Europeană, va negocia cu Regatul Unit.

În aceste negocieri, Uniunea va acționa în mod unitar și își va apăra interesele. Prima noastră prioritate va fi de a reduce la minimum incertitudinea provocată de decizia Regatului Unit pentru cetățenii noștri, întreprinderile noastre și statele noastre membre. Prin urmare, vom începe axându-ne pe ansamblul măsurilor-cheie pentru o retragere ordonată.

Vom aborda aceste discuții în mod constructiv și vom depune eforturi pentru a ajunge la un acord. În viitor, sperăm ca Regatul Unit să fie un partener apropiat.

Președintele Tusk a convocat Consiliul European la 29 aprilie 2017.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here