Pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta”, la datorie

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 8 – 9 aprilie 2017, la 34 de intervenţii, dintre care: 29 de urgenţe medicale, patru situaţii de urgenţă şi o misiune de asigurare a zonei la un meci de fotbal.

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, la ora 12:49, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dobreta Turnu Severin a intervenit cu o ambulanță S.M.U.R.D. la un accident rutier produs între două autoturisme, în localitatea Magheru, comuna Breznița Ocol. În urma accidentului au rezultat două victime rănite ușor, cărora paramendicii S.M.U.R.D le-au acordat primul ajutor calificat, acestea refuzând transportul la spital.

La ora 14:16, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în orașul Vânju Mare, pentru salvarea unei bovine căzută într-un canal cu adâncimea de circa 1,5 metri și lățimea de 3 metri. Salvatorii au intervenit cu accesoriile din dotare pentru scoaterea animalului, acesta fiind predat în viață proprietarului.

La ora 22:53, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dobreta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Halânga, comuna Izvorul Bârzii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și mărăciniș. Timp de două ore, pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului, care a cuprins circa 4 ha de vegetație uscată şi mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Duminică, 9 aprilie 2017, la ora 12:05, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova a intervenit cu o ambulanță S.M.U.R.D. la un accident rutier produs pe DN 57, pe raza localității Dubova, în care a fost implicat un autoturism. Accidentul s-a soldat cu trei victime: doi adulţi şi un copil (o familie). La locul evenimentului a acționat şi un echipaj al S.A.J. Orşova, care împreună cu paramedicii S.M.U.R.D au acordat primul ajutor medical victimelor. Acestea au fost transportate la U.P.U. Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale, ulterior copilul, în vârsta de cinci ani, care a suferit un traumatism cranian, a fost transportat de o ambulanţă S.A.J. la U.P.U Craiova pentru investigaţii suplimentare.

La ora 18:30, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dobreta Turnu Severin, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, a executat misiunea de asigurare a zonei la un meci de fotbal disputat pe stadionul municipal, în vederea preîntâmpinării unor evenimente care ar fi putut genera situații de urgență. Misiunea s-a încheiat fără evenimente deosebite.

În perioada 6 – 8 aprilie 2017, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al Județului Mehedinți a monitorizat posibilele efectele generate de fenomenelor meteorologice prognozate: precipitații și vânt, ca urmare a INFORMĂRII ȘI ATENŢIONĂRILOR METEOROLOGICE – COD GALBEN din 7 aprilie 2017, emise de către Direcția Managementul Riscului la Inundații și siguranța Barajelor din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, respectiv de către Administrația Națională de Meteorologie. La nivelul județului Mehedinți nu au fost înregistrate efecte negative.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 29 de urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here