COVID-19: În județul Olt, până la acest moment 315 persoane sunt în carantină

0
COVID-19 în Oltenia: situația epidemiologică la data de 19 ianuarie 2021

Începând cu data de 3 aprilie 2020, ora 00.00, a fost actualizată lista zonelor afectate de noul coronavirus, astfel că, toate persoanele care sosesc în România, din următoarele țări: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA, Turcia, vor fi plasate în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile.

Având în vedere faptul că numărul persoanelor pentru care se va institui măsura carantinării instituționalizate va fi în creștere, autoritățile implicate în gestionarea acestei situații depun eforturi pentru identificarea a noi spații de carantinare pe raza județului Olt.

Până la acest moment se află în carantină instituționalizată 315 persoane.

Reamintim autorităților administrației publice locale că trebuie să acționeze cu maximă responsabilitate, implicare și în conformitate cu prevederile legale pentru cetățenii județului Olt.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, peste 500 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Astfel, au fost efectuate peste 2600 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării. Polițiștii au depistat 3 persoane care au încălcat această măsură, fiind sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 25.100 de lei și au fost conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu plata cheltuielilor aferente.

Au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 198.800 lei.

Atragem atenția că sancțiunile au fost majorate semnificativ, prin modificarea OUG 1/1999. Până acum, cetățenii care erau sancționați pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De astăzi, amenzile vor fi cuprinse între 2000 și 20.000 lei.

Rugăm cetățenii județului Olt să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Prefect,
Florin Constantin Homorean

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here