Cercetaşii vâlceni participă la Festivalul „Bucureşti Quest”

0

Cercetaşii centrului local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea vor participa la Festivalul Cercetăşesc „Bucureşti Quest” ce va avea loc în perioada 21-24 aprilie în Capitală. Apreciind perseverenţa cercetaşilor centrului local „Dimăncescu” Bucureşti care organizează în fiecare an acest eveniment, ei au răspuns invitaţiei de a participa la ediţia 2017 BQ2017 Scoutstock. Da, aţi citit bine Scoutstock, ca o amintire a unor vremuri demult apuse.

A fost o idee îndrăzneaţă a cercetaşilor bucureşteni. „Zi după zi suntem mai aproape de a reintra în atmosfera anilor ’60. Vibrațiile Hippie se simt din ce în ce mai puternic în inimile cercetaşilor de pretutindeni. Vine vremea şalvarilor şi a bluzelor înflorate, a muzicii retro şi a culorilor vii. Nu mulţi dintre noi ştiu însă, că mişcarea hippie a însemnat mai mult decât “să arăţi diferit faţă de societate”.

Hipioţii protestau împotriva războiului din Vietnam, pe care îl considerau nedrept şi îşi doreau un mod de viaţă pacifist si cât mai natural. Mulţi dintre ei purtau flori în părul lor pentru a arăta cât sunt de apropiați de natură, de aici şi sintagma “Flower power” care le-a fost asociată. Deci, dragii noştri, Scoutstock este despre voi”, se spune într-un mesaj al organizatorilor.

Am avut şi noi Woodstock-urile noastre. O tempora! Cei mai mulţi dintre cercetaşii organizatori şi cei care vor veni la BQ, şi poate şi părinţii lor, mai aveau să aştepte până să vină pe lume. Dar important este că mesajul acelei stări de spirit a ajuns până la ei. De aceea spuneam mai sus că alegerea acestei teme a fost o idee îndrăzneaţă.

Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea va fi reprezentat la festival de un contingent de 16 cercetaşi exploratori şi doi lideri adulţi.

Echipa Programe ON Cercetașii României – Vâlcea

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here