Prins la braconaj pe raza comunei vâlcene Dăești, a rămas fără două arme de vânătore și a fost amendat

0
imagine - ARHIVĂ

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat marți, 19 decembrie 2017, 2 arme de vânătoare, după ce un bărbat de 36 de ani a fost depistat efectuând acte de braconaj pe raza comunei Dăești.

În dimineața zilei de 19 decembrie 2017, polițiștii au fost sesizați de către jandarmi ai IJJ Vâlcea cu privire la faptul că, pe malul Oltului, în comuna Dăești, a fost depistat un bărbat de 36 de ani, care participa la o partidă de vânătoare, neavând însă actele prevăzute de lege asupra lui.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, constatând că în fondul cinegetic se aflau 3 vănători, aceștia prezentând pentru control o autorizație de vânătoare.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că unul dintre vânători ar fi împușcat două exemplare de păsări, care nu erau înscrise în autorizația de vânătoare și de asemenea a efectuat vânătoarea folosindu-se de o chemătoare electronică.

Au fost ridicate 2 arme de vânătoare, chemătoarea electronică și cele două exemplare de păsări,  în vederea continuarii cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, prevăzută de legea 407/2006.

De asemenea, în baza aceluiași act normativ, bărbatul a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here