Dezbatere cu tema: Combaterea violenței domestice – prioritate asumată și dezbătută cu societatea românească

0

Preocupată de identificarea de soluții durabile, legislative și organizatorice pentru a combate violența domestică, Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale organizează luni, 19 iunie, între orele 10.00 și 13.00, dezbaterea cu tema: Combaterea violenței domestice – prioritate asumată și dezbătută cu societatea românească.

Recunoscută, dar insuficient abordată ca o reală prioritate națională, combaterea violenței domestice trebuie să constituie un obiectiv fundamental pentru ca România să fie o societate civilizată care înțelege și respectă drepturile omului. Ratificarea de către România, în 2016, a Convenției de la Istanbul împotriva violenței domestice, trebuie să fie urmată de un plan de măsuri clar și asumat de către instituțiile publice respectiv de către toți actorii implicați, în contextul unei largi dezbateri publice pe care Comisia pentru Drepturile Omului, Culte și Problemelor Minorităților Naționale din Camera Deputaților o propune.

Cu acest prilej ne propunem să identificăm soluții durabile, legislative și organizatorice, în vederea îndeplinirii angajamentelor pe care România și le-a asumat prin ratificarea Convenției de la Istanbul.

Deputat Ana Adriana Săftoiu

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here